A Wekerlei Könyvtárról

A Wekerlei Könyvtár 

A könyvtár a Wekerlei Kultúrház  tagintézménye. Fenntartója: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata. 
(1195 Budapest, Városház tér 18-20. Telefon: 347-45500 Web: https://uj.kispest.hu )

A könyvtár állománya jelenleg közel 9.000 darab könyvből áll. 
A könyvtár gyűjtőköre: gyermek- és ifjúsági könyvek, gyermekneveléssel és gyermekgondozással kapcsolatos könyvek, környezetvédelmi kiadványok, felnőtt szépirodalom, bestseller és szakirodalom.

Az intézmény gyűjtőkörét elsősorban a szépirodalom, a gyermek- és ifjúsági könyvek, valamint az ajánlott, kötelező olvasmányok és szórakoztató, illetve az ismeretterjesztő könyvek alkotják. Programkínálatával, klubjaival a közösségteremtés egyik fontos helyszíne. A Wekerlei Könyvtár szolgáltatásai mindenki számára hozzáférhetőek, díjmentesek és nyitottak. Az épületben található egy kölcsönző-olvasó tér, egy klubszoba és emellett egy külön gyermekkönyvtári szoba várja a legkisebbeket. 

2010-ben a „Tágra nyitott ajtó” – „Tudásdepo-Expressz” Wekerlén című, TÁMOP 3.2.4. pályázat keretében a könyvtár technológiai fejlesztésére kerülhetett sor, bővültek a szolgáltatások, a könyvtári állomány adatai bekerültek a SZIKLA Integrált Könyvtári Rendszerbe, és a könyvtár bevezethette a vonalkódos elektronikus kölcsönzési rendszert. A honlapon keresztül, a SZIKLA katalógusra kattintva a könyvtári állományban lévő dokumentumok előjegyzésére és hosszabbításra is lehetőség van.

A könyvtárban két olvasói gép áll rendelkezésre, melyeken ingyenes internetezési lehetősége van a beiratkozott olvasóknak.

A könyvtár több mint 1000 tagot számlál.

Rendszeres klubokat működtet: Versbarátok klubja, Wekerlei világjárók klubja, Péntek esti mesék (https://uj.konyvtar.kispest.hu/programok/klubok) A könyvtárosok bejelentkezés alapján rendhagyó könyvtári órákat rendeznek az óvodások és kisiskolások számára (https://uj.konyvtar.kispest.hu/szolgaltatas/9), ezen kívül sok színvonalas gyermek. és felnőttprogrammal is dicsekedhet. Papírszínházában 18 meseközül lehet választani (https://uj.konyvtar.kispest.hu/szolgaltatas/10), segíti az olvasókat a munkakeresés világában (https://uj.konyvtar.kispest.hu/szolgaltatas/5), de ha egy baráti társaságnak társasjátékozni támad kedve (https://uj.konyvtar.kispest.hu/szolgaltatas/11), azt is megteheti a könyvtárban.

A részvétel minden könyvtári klubfoglalkozáson és egyéb rendezvényen díjmentes, de legtöbb esetben regisztációhoz kötött.

A klubok és programok megvalósításában számos wekerlei vagy a Wekerletephez, illetve a könyvtárhoz kötődő önkéntes van a könyvtárosok segítségére.

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

A könyvtárhoz tartozik a népszerű „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet” utcai könyvcsere szekrény is (lásd nyitó oldalunkon). 

Adomány könyvek, kiadványok közül helyhiány miatt a következőket tudjuk befogadni: kortárs szépirodalom, friss megjelenésű népszerű irodalom és gyermek- és ifjúsági könyvek, környezeti neveléssel és természettudománnyal kapcsolatos kiadványok, helytörténeti könyvek és használható társasjátékok, diafilmek, DVD-k.

Kapcsolódó galéria (Könyvtár kívül-belül):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Utcai könyvtárolónk):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: wekerlei könyvtár, könyvtár, Wekerletelep, Wekerle

2018.10.11.

Kapcsolódó programok

2021. évi szeptember havi programok a KMO Wekerlei Könyvtárban

2021. évi szeptember havi programok a KMO Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.10.21.)

Ünnepi Könyvheti könyvsoroló; Versbarátok klubja őszi hangulatban - Ősz versszakokban; Wekerlei világjárók - Fotós séta Tatán, a vizek városában; XXX. Wekerlei Napok; A népmese napja - Péntek esti mesék - Mesés diavetítés; A népmese napja - Népmesék óvodás és iskolás csoportoknak;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!