USA - KELETI PARTI NAGYVÁROSOK (archiválva 2020.01.15.)

USA - KELETI PARTI NAGYVÁROSOK
Időpont: 2019. 10. 18., péntek 17.30-18.30
Előadók: Somogyváriné Seregi Zsuzsanna és Somogyvári István

A Wekerlei világjárók sorozatban egy különleges vetített képes úti beszámoló keretében a keleti parti nagyvárosokat és az USA történelmét ismerhettük meg.
A virtuális utazás állomásai voltak: Boston, az amerikai függetlenség bölcsője; Plymouth, "Amerika szülővárosa" a korai telepesek és az indiánok életét bemutató skanzenjével; Newportban megcsodálhattuk a Vanderbilt kastélyt; New Havenben a Yale Egyetemet; New York, a Nagy Alma, mindenkinek jár belőle egy harapás; Philadelphia, az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának bölcsője; Baltimore, a főváros kikötője; végül a főváros, Washington DC és Mount Vernon, az első amerikai elnök családi birtoka.
Az USA-nak ez a területe a gazdasági és szellemi élet központja, a legsűrűbben lakott rész Észak-Amerikában.
Az élménybeszámoló után az előadók amerikai csokis süteménnyel, üdítővel és a „Nagy Almából” almaszeletekkel látták vendégül a jelenlévőket.
Köszönjük szépen az alapos felkészülést, az érdekes előadást és a finomságokat az előadóknak!Címkék: Wekerlei Könyvtár, Wekerlei világjárók, USA, vetített képes úti beszámoló, Észak-Amerika

2019.10.18.

Kapcsolódó programok

2019. évi október havi programok

2019. évi október havi programok (archiválva 2019.10.29.)

Megbocsátás hete - késedelmi díjak elengedése, díjmentes beiratkozás, október versekben, őszi francia dallamok, virtuális utazás az USA gyönyörű városaiba, népszerű mesék diafilmen.

Bővebben