Könyvkapocs

KÖNYVKAPOCS AKCIÓ

2016. november 30. délelőtt

A könyvtár 2016-os költözése nagyon sok munkával, előkészülettel járt, aminek során számos önkéntes segítőnk akadt. A legszebb példája az összefogásnak a Könyvkapocs akciónk volt, ahol a költözés alkalmából élő láncot hirdettünk meg az új helyszín és a régi hely között, a Kós Károly téren.

Az esemény 2016 novemberének utolsó napján fantasztikus hangulatban, ragyogó napsütésben zajlott le. Több mint 400 ember alkotott élő láncot a városrész főterén. A hajókürtre induló akcióban egymásnak adogatva juttatták át a résztvevők a Wekerlei Könyvtár utolsó 800-1000 darab kötetét a könyvtár új helyére. Volt feliratozott "első könyv" és volt "utolsó könyv" is. Felhívásunkra idősek, fiatalok, kisgyemekek egyaránt eljöttek, hogy jelképesen és szó szerint is segítsenek a könyvek átjuttatásában. A Wekerletelep négy iskolájából vettek részt a gyerekek (Erkel Ferenc Ált. Iskola, Kós Károly Ált. Iskola, Hungária Ált. Iskolák és a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium), összesen 11 osztály 300 diákja adogatta a könyveket, valamint lelkes wekerleiek és könyvtári tagok.
A könyv összekapcsolt bennünket, ahogyan a világban is összeköt bennünket a tudás, melyet a könyvekből nyerhetünk.

A közösségépítő eseménnyel szerettük volna felhívni a figyelmet az értékmentésre, az olvasás fontosságára és a könyvtárak jelentőségére.

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár szervezésében megvalósuló esemény apropója a helyi, önkormányzati fenntartású kis könyvtárunk korszerűbb, nagyobb helyiségbe való költözése volt. A könyvtár új helyszíne a Kós Károly tér 9. szám alatt 2017. január 23-tól nyílt meg, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. 

Erdős László videója az eseményről:
https://www.youtube.com/watch?v=iHNr6O7hPVU

Az esemény támogatói voltak: teákkal támogatott a másik bolt, önkéntesekkel és segítőkkel támogatott a Wekerlei Társaskör Egyesület, papírpoharakkal támogatott az Eurocup Hungary Kft. 

 

Kapcsolódó galéria (Könyvkapocs akció 2016.11.30.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!



Címkék: könyvlánc, könyvtárköltözés, könyvadogatás, Wekerletelep

2018.09.10.