P. Horváth Tamás: A Zsolnay - Egy dinasztia eredete

P. Horváth Tamás megírta a pécsi Zsolnay család történetének harmadik részét, pontosabban a legelsőt. Ezúttal a varázslatos tudású dinasztiát megalapító Zsolnay Vilmos életregényét veheti kezébe az olvasó. Az Amerikaihoz címzett vegyeskereskedésből induló, alkimista hírében álló ifjúból a szemünk előtt válik kockázatot vállaló, sikeres üzletember, s mindeközben a középkorias kisvárosból megszületik a Dunántúl gyorsan fejlődő ipari és kulturális központja. Lampionos csónakokban udvaroló szerelmes mesterlegények, a porcelán titkát őrző itáliai mesterek, skót úrilányok, baranyai vincellérek, szigorú szerzetesek és fess honvédtisztek sorsából fonódik össze a meseszerű, mégis igaz történet a Zsolnayak felemelkedéséről.

A szerző séfként betekintést enged a korabeli gasztroszokásokba is. Aki kezébe veszi A Zsolnayt vagy a trilógia többi darabját, a románcos, anekdotikus történet mellett ízes leírásokat kaphat azokról a kongeniális receptekről, amelyek terítékre kerültek Zsolnayéknál, illetve a város kisebb-nagyobb vendéglőiben, kocsmáiban és borászataiban. Címkék: . magyar irodalom, életrajzi regény, Pécs, trilógia

2019.07.01.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!