Fuchs G. Tamás: Ármánka kalandjai 1 - 3.

Egy kaland, egy mese. Az öt különböző személyiséggel és hozott kultúrával rendelkező főszereplőnek együtt kell működnie egymással, hogy átvészeljék a veszélyes eseményeket.

Mennyire határozza meg egy-egy szereplő döntését az otthonról hozott erkölcsi, etikai tanítás, hogyan tudnak a főhősök egymással kompromisszumokat kötni a közös cél elérése érdekében? Van-e arra lehetőség, hogy ennyi különbözőséggel felvértezve baráti közösség jöhessen létre? És, ha igen, mi ennek az ára? Kinek, mennyit kell változnia? Kinek mennyi joga és lehetősége van az újrakezdéshez?

A mesekönyv-sorozat ezekre a kérdésekre próbál válaszokat adni úgy, hogy a történetek, a kihívások sodrása által megjelenő tükörben az olvasó ráismerhessen a saját problémáira. A könyveket több korosztálynak is ajánljuk, hiszen a különbözőségek, a közösségformáló ingerek és folyamatok nincsenek szigorúan korosztályhoz kötve. A sok humorral átszőtt mesék nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek figyelmét is lekötik.Címkék: mese, gyermek irodalom

2019.10.09.