Alina Bronsky: Csernobil - Levelek a szellemvárosból

Bronsky hősei nem félnek, a harminc éve rettenetes pusztítással járt csernobili reaktorbaleset után sok évvel, saját felelősségükre visszaköltöznek a súlyosan sugárszennyezett zónákban levő faluikba. A regény főszereplője, Baba Dunya is a Csernobilba hazatérők egyike. A fiatalon ápolónőként dolgozó Dunya teljesen tisztában van a vidék szennyezettsége miatti egészségügyi kockázatokkal, mégis ott folytatja az életét, ahol nincs vezetékes víz, csak sugárfertőzött kútvíz, az áramellátás akadozik, a zöldséget kertjükben termelik meg a helyiek. A közösség tagjai a halálosan beteg Petrov, a Gavrilov házaspár, a házát a kecskéjével megosztó Marija, valamint a mindennapi élet nyűgös feladatait házassággal megoldani akaró Szidorov.
Alina Bronsky hol megnevettet bennünket, hol pedig könnyeket csal a szemünkbe. Története felkavaró és elgondolkodtató is egyben. A regény úgy mesél a szörnyűségekről, hogy közben a túlélésre tanít, egy olyan kor üzenetét hordozva, amelyben még az élet apró örömei közösségeket összetartó erőnek bizonyultak.Címkék: Csernobil, atomkatasztrófa, túlélés, Wekerlei Könyvtár

2020.09.19.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!