Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

A Hajóbontók Mexikói-öböl – valamikor a nem túl távoli jövő. Az erőforrások – elsősorban az olaj – hiánya jelentősen átalakította a világot, óriási a szakadék a társadalom egyes rétegei között. A túlélésért küzdők az öbölben megfeneklett szállítóhajókat szedik szét, hasznosítható dolgok után kutatva. A bontóbrigádok számára esősorban a színesfém jelenti a zsákmányt, és csak a nagyon szerencséseknek adatik meg, hogy egy-egy elhagyott tartályban olajat találnak, ami gyakorlatilag belépőt jelent egy gondtalanabb életbe. A brigádokban kemény munka folyik, mindenkinek teljesítenie kell a napi kvótát, ellenkező esetben könnyen munka nélkül maradhat, ami gyakorlatilag egyenlő a halállal. A kisebbek – főként a gyerekek és tinédzserek – a könnyűbrigádokban dolgoznak, mivel ők könnyebben közlekednek a hajók szűk járataiban.

Nagysikerű és többszörösen díjazott első regénye, A felhúzhatós lány  után a szerző ezúttal young adult regénnyel jelentkezik, amely magyarul az Ad Astra Kiadó  gondozásában jelent meg. Címkék: ifjúsági, amerikai szerző, kortárs

2021.07.23.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!