Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

A Hajóbontók Mexikói-öböl – valamikor a nem túl távoli jövő. Az erőforrások – elsősorban az olaj – hiánya jelentősen átalakította a világot, óriási a szakadék a társadalom egyes rétegei között. A túlélésért küzdők az öbölben megfeneklett szállítóhajókat szedik szét, hasznosítható dolgok után kutatva. A bontóbrigádok számára esősorban a színesfém jelenti a zsákmányt, és csak a nagyon szerencséseknek adatik meg, hogy egy-egy elhagyott tartályban olajat találnak, ami gyakorlatilag belépőt jelent egy gondtalanabb életbe. A brigádokban kemény munka folyik, mindenkinek teljesítenie kell a napi kvótát, ellenkező esetben könnyen munka nélkül maradhat, ami gyakorlatilag egyenlő a halállal. A kisebbek – főként a gyerekek és tinédzserek – a könnyűbrigádokban dolgoznak, mivel ők könnyebben közlekednek a hajók szűk járataiban.

Nagysikerű és többszörösen díjazott első regénye, A felhúzhatós lány  után a szerző ezúttal young adult regénnyel jelentkezik, amely magyarul az Ad Astra Kiadó  gondozásában jelent meg. Címkék: ifjúsági, amerikai szerző, kortárs

2021.07.23.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!