Márai Sándor: Panaszkönyv - Medvetánc

Márai Panaszkönyv című, először 1921-ben Kassán megjelent kötetében huszonhárom legsikerültebb tárcáját gyűjtötte össze. A kötet írásai kísérletek és változatok "műfajra, stílusra, irányzatra", expresszionista és szürrealista jegyek egyaránt megtalálhatók bennük.
Az elbeszélések legtöbbször álomszerűek, a valóságos világ és a transzcendens határán mozgó történéseket mondank el. De még a legszemélyesebb vonatkozású írása sem egyszerűen emlékek felidézése, minden hétköznapiság megemelkedik, mitikussá nő, mintegy előkészíti a pálya csúcsát jelentő önéletrjzi regényeit.
Medvetánc címmel 1947-ben jelentek meg az író legszebb tárcanovellái. A cím szándékosan idézi az általa már életében is nagyra becsült József Attila emlékét. A stílusában, világszemléletében, erkölcsi magatartásában érett író életfilozófiája fogalmazódik meg ezekben a novellákban, tömören, aforisztikus sűrítettséggel, bölcs ironiával, néha gúnyosan, máskor áhítatosan.
Mindkét kötet most lát először napvilágot eredeti megjelenése óta.Címkék: novellák, magyar irodalom, Wekerlei Könyvtár, elbeszélések

2021.11.24.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!