Jill Alexander Essbaum: A jó feleség

A főszereplőt Annának hívják, aki amerikai származású, de Svájcban él bankár férjével és három gyermekükkel. Látszólag minden tökéletes, de ez közel sincs így. Anna nem beszéli a nyelvet, mindent a férje intéz. Az asszony a háztartást vezeti, és a gyermekekért néha elmegy az iskolába, tűri az anyós rosszindulatát. A boldogtalansága már-már annyira szembeötlő, hogy a férje küldi el nyelvtanfolyamra és pszichiáterhez, hogy képes legyen a környezetével kapcsolatot teremteni.

Anna először idegenkedik a tanfolyamtól, mivel utál új emberekkel találkozni, aztán mégis sikerélményekkel gazdagodik, mivel a saját nyelvén is tud beszélgetni, hasonló emberekkel találkozik. Az ott megszerzett tudást a hétköznapokban is kamatoztatni tudja, melytől magabiztosabb lesz. Minden valószínűséggel ez a magabiztosság kelti fel idegen férfiak érdeklődését iránta. A férjével a kapcsolata elhidegült, a férj gondoskodik róla, de közben erőteljesen el is távolodik tőle, ami konfliktusokat eredményez.

Anna nagyon könnyen veti bele magát a házasságtörő viszonyokba, de azokból nehezen tud szabadulni. A jó feleség szerep és a titkos viszony izgalma teljesen kettészakítja. Annyi álma volt, annyi mindent szeretett volna látni, de egy becsúszott terhesség és eltemetkezés egy idegen országban, ahol egyáltalán nem értik, felőrli a lelkét.Címkék: amerikai szrező, emberi sorsok, házasság, regény, női főszereplő

2022.04.06.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!