Jonathan Franzen: Szabadság

Jonathan Franzen első nagy sikerű, a 2001-ben megjelent Javítások című kötetét akkor az évtized legjobb regényének választották. Frazen következő műve, a kilenc évvel később, 2010-ben megjelent Szabadságra kritikai fogadatása is igen pozitív volt, ráadásul – bár ez szépirodalom esetében nem szükségszerűen jár együtt – hatalmas eladási számokat is sikerült elérni vele.

Ezzel a két regényével az 1959-ben született Franzen a XXI. századi amerikai irodalom üdvöskéje lett odahaza és külföldön egyaránt.

John Updike műveihez hasonlóan szerteágazó amerikai társadalmi és fejlődésregény egy liberális, és igen felelősségtudatos értelmiségi család életének hullámhegyeiről-völgyeiről az 1980-as évektől a 2000-es évekig a különböző amerikai és világpolitikaiváltozások tükrében; szerelemről, házasságról, ezek buktatóiról, gyereknevelésről, tinédzserszexről, igazi és álszent környezetvédelemről, a személyesés társadalmi szabadság fokozatairól, lehetőségéről és lehetetlenségéről, az amerikai zsidó lét különböző szintjeiről 9/11 előtt és után. Azon ritka regények egyike, amelyekben szinte alig akad igazán szerethető szereplő, mégis felejthetetlenek a figurái, és sokáig tovább rezonálnak az olvasóban.Címkék: Egyesült Államok, társadalmi regény, fejlődés regény, amerikai irodalom, Wekerlei Könyvtár

2022.06.27.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!