Jurij Poljakov: Szökni szeretnék

Végy egy darab valóságot a közelmúltból, vágd apróra,torzító lencseként működő fedő alatt párold puhára forró erotikában,fűszerezd csipetnyi humorral. Felejthetetlen kulináris élvezetben lesz részed. E recept szerint készült Jurij Poljakovnak, az egyik legnépszerűbbmai orosz írónak Szökni szeretnék című regénye.

A könyv egy férfiról szól, aki a sokadik kísérletet teszi arra, hogy elhagyja a feleségét.

Oleg Trudovics Basmakov a negyvenes évei közepén járva elhatározza, hogy megszökik otthonról. Miközben titokban a holmiját csomagolja, a kezébe akadó tárgyak felidézik egész életét: munkahelyi sikereit és kudarcait, magánélete kacskaringóit, szerelmeit, barátságait és nem utolsósorban három évtized orosz valóságának társadalmi, politikai változásait alulnézetből. Ez a peresztrojka, a Szovjetunió széthullásának és az orosz vadkapitalizmus kialakulásának korszaka.

Basmakov elunta és félretette a Bibliát. Aztán vagy két héten át amerikai detektívregényeket olvasott, amelyekben hiperszexuális szuperügynökök heroikus harcban hazavágták a hülye KGB-seket, akik kizárólag a szentírásként maguknál hordott Lenin-kötettel feküdtek le. Poljakov regénye a párkapcsolatok és a társadalom színes, érzékletes tablója, mely méltán nyerte el a kritikusok és a nagyközönség tetszését.

 Címkék: orosz irodalom, peresztrojka, orosz-magyar kapcsolatok, Wekerlei Könyvtár

2022.07.11.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!