Szevasz – 25 kortárs novella

A Pagony Tilos az Á kiadója kifejezetten a 12 év felettieket célozza meg kiadványaival, az elmúlt években többek között a Szívlapát és a Lehetnék bárki című antológiákkal. A versválogatások után tavaly egy novellagyűjteménnyel jelentkezett a kiadó, ismét Péczely Dóra szerkesztésében. Ezúttal is kortárs szerzők szövegeit rendezi egybe a kötet, ám a 25 alkotó különböző korosztályokat képvisel, így megszólalásmódjuk, témáik eltérőek.

A kötet tehát remek alkalom lehet a kortárs szerzőkkel való ismerkedésre, továbbvezetheti a fiatal olvasókat egy-egy életmű felé.

Ez nem titkolt szándéka az antológiának, ahogyan az a rendkívül impozáns névsorból is kiderül, a kortárs magyar irodalom meghatározó alakjait vonultatja fel: többek között Tóth Krisztinát, Szabó T. Annát, Grecsó Krisztiánt, Erdős virágot, Bodor Adámot vagy Nádasdy Ádámot – a teljesség igénye nélkül. A novella műfaja kifejezetten kedvez annak, hogy ízelítőt adjon az egyes szerzők elbeszélői stílusából, valamint rövidsége is vonzóvá teheti a fiatalabb, a kortárs irodalommal még csak ismerkedő olvasók számára. Egyúttal érdemes megjegyezni, hogy a kötet ugyan ifjúsági irodalomként pozicionálja magát, ám ugyanolyan élvezettel forgathatja minden korosztály. Szinvai Dánielnek köszönhetően a vizuális kialakítás is impozánssá teszi a kiadványt, az illusztrációk izgalmas távlatot adnak a szövegeknek, és erős atmoszférát teremtenek.Címkék: kortárs magyar, antológia, 18 +, Wekerlei Könyvtár

2023.04.24.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!