Jo Nesbø: A megváltó

2003 decembere: Karácsony előtti héten, Oslo belvárosában agyonlövik az Üdvhadsereg egyik munkatársát. A gyilkos nemcsak nyomot nem hagy maga után, hanem látszólag semmiféle indíték sincs a férfi meggyilkolására. Az egyetlen információ, amin a rendőrség elindulhat, hogy az elkövető piros kendőt viselt a nyakán.

Az ügyet az oslói rendőrség gyilkossági osztálya kapja meg. Az osztály élén változás történt, a visszavonult Bjarne Møller helyét Gunnar Hagen veszi át, aki Harry Hole-t, és két fiatal nyomozótársát, Jack Halvorsent és Beate Lønnt bízza meg az üggyel. A szálak Horvátországba vezetnek, és minden jel arra mutat, hogy a gyilkos nem saját szakállára dolgozik, hanem megbízást kapott. Amikor szorulni kezd nyaka körül a hurok, újabb áldozatok kísérik útját. Közöttük van a gyilkossági csoport egyik munkatársa is, így Harry még elszántabb a hajtóvadászatot során. Ahogy egyre közelebb kerül a gyilkoshoz, az indítékokra és a megbízó személyére is lassan fény derül. A gyilkosság okai a múltban gyökereznek, összefüggenek az Üdvhadsereg táborában 1991-ben történtekkel is. Amikor Harry látja, hogy az igazi tettes kicsúszik a kezéből, meglepő lépésre szánja el magát.

 Címkék: kortárs, krimi, skandináv krimi, norvég szerző, Wekerlei Könyvtár

2023.04.25.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!