Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Nemcsak gyermekek, de minden érdeklődő olvasó kíváncsiságát felkeltheti és kielégítheti az 50 elszánt magyar nő című színes, szórakoztató, ismeretterjesztő kötet.

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség.
Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből – a jövőnek.

A kiadványban szerepel többek között Mária királyné, az első nő a magyar trónon, Zrínyi Ilona, Munkács várának hős védője, Czinka Panna, az első cigányprímás, Veres Pálné, a nőnevelés élharcosa, Jászai Mari, a színjátszás nagyasszonya, Kovács Margit keramikus, Fischer Annie világhírű zongoraművész, Polgár Judit, a világ legjobb női sakkozója, Mészáros Márta, az első női játékfilmrendező pályaképe, jelentősége.

 Címkék: példakép, életrajz, gyermekkönyv, felnőtteknek is, illusztrált, ismeretterjesztő

2023.05.15.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!