Kalas Györgyi: Sandwich ​grófja és a nápolyi pizza

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.
Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!
Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

 



Címkék: cukrászat, gyermekkönyv, iskolásoknak, ismeretterjesztő, illusztrált, Wekerlei Könyvtár

2023.05.23.

Kedves Olvasóink!

A WEKERLEI KÖNYVTÁR
ÜNNEPI NYITVATARTÁSA


NYITVA: 2024. december 13-ig
ZÁRVA:   2024. december 14-től
      2025. január 5-ig

NYITVA: 2025. január 6-tól
/hétfő, 15.00-19.00 óra között/
                

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján
ezen idő alatt is
érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - végy egy könyvet!”
utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, 
éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.

BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES
ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!