2020. évi december havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.02.11.)

2020. évi december havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Mikulásváró mesék - „Jöjj el hozzánk, várunk rád …”
Online program

Időpont: 2020. 12. 06.
Hamarosan itt a fehérszakállú, nagy puttonyos Mikulás, akinek van zsákjában mindenféle finomság, ajándék és mesék a könyvtárból.
Három mikulásváró mesével szeretnénk megajándékozni a gyermekeket és a meseszerető felnőtteket ezen alkalomból.
A „Télapó kesztyűje”, „A Mikulás bácsi csizmája” „És a Télapónak ki ad ajándékot című klasszikus mesékkel várjuk a kicsiket és a nagyokat az otthoni képernyők elé.
A mesék a könyvtár honlapján és Facebook oldalán tekinthetőek meg december 6-án kora reggeltől, hiszen a Mikulásnak sok dolga van és korán érkezik.

Versbarátok klubja - online program
Adventi Versünnep

Időpont: 2020. 12. 11., péntek
Klubvezető: Juhász Magda
Az év utolsó, december havi Versbarátok klubjának online programja keretében adventi és karácsonyváró ünnepi versekkel várjuk a versbarátokat az Adventi Versünnepünkre.
„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!” /Szilágyi Domokos/

Wekerlei világjárók - online program
„Budapest tündérkertje" - Margitsziget

Időpont: 2020. 12. 18., péntek
A Margitsziget minden évszakban gyönyörű,  Budapest zöld szíve a Duna közepén.
Számos neve volt a szigetnek, mielőtt mai ismert nevét kapta. Régen Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget, Boldogasszony szigete, Szent Margit szigete, Palatinus-, vagy Nádor-sziget neveken volt ismert.
A sziget 1900-ig csak csónakkal volt megközelíthető, ekkor épült meg a Margit hídnak a szigetre vezető szárnyhídja. A sziget második híd-kapcsolata az 1950-ben épült Árpád híd.
Ma már csónak sem kell egy kellemes sétához, csodás és pihentető kiránduláshoz.
A könyvtárosok által készített fotók ízelítőt nyújthatnak a sziget őszi-téli szépségeiből.
Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!

„Budapest tündérkertje! Egy darab a paradicsomból - az édenkert tiltott fája nélkül.” /Jókai Mór/

Péntek esti mesék - „Kis karácsony, nagy karácsony …”
Online program

Időpont: 2020. 12. 24-től az év végéig
Hamarosan itt az év legszebb ünnepe, a karácsony. Ilyenkor vágyunk legjobban a mesék csodálatos világára, a jó tündérekre, a nagy szakállú apókra, az igazságos jótevőkre, persze, néha feltűnhetnek a sárkányok és a boszorkányok is.
Szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket az otthoni képernyők elé egy csokornyi izgalmas online mesével. Korábbi előadásainkból válogattunk néhány mesét a kicsik örömére, amik a könyvtár honlapján és Facebook oldalán érhetőek el december 24-től kezdve az év végéig.


Decemberi ünnepi idézetek szeretettel
Időpont: 2020. december 1-31.
Karácsony közeledtével szívünket átjárja a várakozás és a szeretet.
A Wekerlei Könyvtár ajtaja átmenetileg zárva, de a könyvtári kiber tér tárva-nyitva.
Decemberben minden nap küldünk egy ünnepi, karácsonyváró idézetet Olvasóinknak Facebook oldalunkon keresztül. Fogadják szeretettel!

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” /Márai Sándor/

Az Országgyűlés döntése alapján újabb intézkedésig a Wekerlei Könyvtár 2020. november 11-től ideiglenesen ZÁRVA tart! A koronavírus-járvány második hulláma miatt, a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében a szabadidős létesítmények, beleértve a könyvtárak látogatása sem lehetséges.
A kölcsönzött könyvek lejárati határidejét 2020. december végéig minden Olvasónk számára meghosszabbítottuk. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.
Amíg ajtónk ideiglenesen zárva van, addig lépjenek be a könyvtár honlapjára, Facebook oldalára, és kövessék az Interneten érdekes eseményeinket, "könyves" bejegyzéseinket!
A tavasszal bevezetett, „Élő kapcsolat a könyvtárossal” című szolgáltatásunkkal várunk mindenkit szerdánként a könyvtári éterben!
Az aktuális információkról, változásokról a honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékozódhatnak!
Reméljük, hogy mihamarabb ismét személyesen találkozhatunk!


Megértésüket köszönjük!
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!
Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Mikulás, Télapó, Versbarátok klubja, Wekerlei világjárók, Péntek esti mesék

Kapcsolódó programok

ÁTMENETI ZÁRVATARÁS

ÁTMENETI ZÁRVATARÁS (archiválva 2021.06.17.)

A Wekerlei Könyvtár 2020. november 11-től ideiglenesen ZÁRVA tart. A kölcsönzött könyvek lejárati határidejét az újranyitásig minden Olvasónk számára meghosszabbítottuk. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!