A Wekerlei Könyvtár 2021. évi március havi online programjai (archiválva 2021.03.31.)

A Wekerlei Könyvtár 2021. évi március havi online programjai

Nőnapi verses köszöntő - Költőnők a Wekerlei Könyvtárban

Időpont: 2021. 03. 08., hétfő - online program
Nőnap alkalmából a könyvtárunkban fellelhető költőnők köteteinek egy-egy versével szeretnénk virtuálisan kedveskedni, természetesen nemcsak a női olvasóinknak, hanem minden költészetet kedvelőnek.
Olvassák szeretettel a szebbnél-szebb verseket a könyvtári online térben!

Versbarátok Klubja
“Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz …” - Tavaszi versek a magyar irodalomban

Időpont: 2021. 03. 12., péntek - online program
A tavaszt forradalmi megújulásként, újjászületésként, felfrissülésként, a régitől mereven eltérőként és reményteliként értelmezzük. Csokorba gyűjtött verseink témája a várva várt tavasz, a megújulás és a szerelem.
Szeretettel várunk a virtuális tavaszi versözönre minden verskedvelőt a honlapunkon és a Facebook oldalunkon!

Péntek esti mesék - „Víz, víz tiszta víz…” A víz világnapja
Időpont: 2021. 03. 19., péntek - online program
A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. A világnap, amit 1992-ben, Rio de Janeiróban az ENSZ közgyűlése kezdeményezett, és 1993-ban tartottak meg először, kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz, és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni?! Mindannyiunk feladata, hogy a jövő generációiban tudatosítsuk a víz szerepének, védelmének jelentőségét, fontosságát.
Ennek jegyében válogattunk legújabb Papírszínházas meséink közül, a víz, a természet és az állattörténetek csodálatos világából.
Az otthoni képernyők elé várjuk a meseszerető gyerekeket, szülőket és nagyszülőket egy könyvtári mesés élményre. A papírszínházas filmek péntek reggeltől érhetőek el a honlapunkon, Facebook oldalunkon, és akár többször is visszanézhetőek.

A költészet világnapja - március 21.
Hét kontinens - hét vers

Időpont: 2021. 03. 21-27. - online program
„Az lesz maradandó, ami költészet.” Sajó László
Az UNESCO, az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete 1999-ben jelölte ki ezt a napot - március 21-ét - „azzal a céllal, hogy költői kifejezés révén támogassa a nyelvi sokféleséget és növelje a veszélyeztetett nyelvek megismerésének lehetőségét”.
Hét kontinens hét gyönyörű versét osztjuk meg március 21-től - naponta egy-egy költeményt - a világnap alkalmából a honlapunkon és Facebook oldalunkon.
Kóstoljunk bele együtt virtuálisan a világirodalom költészetébe!

Wekerlei világjárók - Vizes kalandozás Budapesten a Víz világnapja jegyében
Időpont: 2021. 03. 26., péntek - online program
"Kezdetben volt a víz; a vízből lett minden, és minden a vízbe tér vissza." (Thalész)
A főváros telepítő tényezői között fontos szerepet játszottak a felszíni és a felszín alatti vizek. A Duna évszázadok óta, és ma is meghatározó földrajzi tényező a főváros életében.
Budapest egyedi természeti adottsága, hogy a területén 123 langyos-, illetve melegvizű forrás fakad, és több kisebb tó is található, ahol el tudunk bújni a város zajától. Nem szükséges a városon kívülre utaznunk ahhoz, hogy egy hangulatos vízparton, tóparton kapcsolódjunk ki.
Tartsanak velünk a hat gyönyörű budapesti tópartot - Naplás-tó, Lupa-tó, Feneketlen-tó, Orczy-kerti tó, Kána-tó, Városligeti-tó - bemutató fotós utazásunkon! A szépséges Dunapart sem maradhat ki a virtuális kirándulásból.
Egy „vizes” virtuális kirándulás képei - csodás budapesti vizeink, ahogy a könyvtárosok fotós szemmel látják.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, márciusi programok, Nőnapi verses köszöntő - Költőnők a Wekerlei Könyvtárban, Versbarátok Klubja: “Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz …” - Tavaszi versek a magyar irodalomban, Péntek esti mesék: „Víz, víz tiszta víz…” - A víz világnapja, A víz világnapja; A költészet világnapja /március 21./: Hét kontinens - hét vers

Kapcsolódó programok

2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.04.30.)

Farsangi mesék - Itt a farsang, áll a bál …, Wekerlei világjárók - Egy romantikus online séta Bálint napra, Bálint napi babonák és érdekességek, Versbarátok Klubja - Az anyanyelv nemzetközi napja, Péntek esti mesék - Egy tavaszváró mesés est

Bővebben
ÁTMENETI ZÁRVATARÁS

ÁTMENETI ZÁRVATARÁS (archiválva 2021.06.17.)

A Wekerlei Könyvtár 2020. november 11-től ideiglenesen ZÁRVA tart. A kölcsönzött könyvek lejárati határidejét az újranyitásig minden Olvasónk számára meghosszabbítottuk. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. május 20., hétfő
NYITÁS: 2024. május 21.,
kedd 9.00-14.00


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!