2021. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.07.09.)

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Wekerlei Könyvtár
2021. évi június havi programok


Versbarátok klubja - Béke az irodalomban
Időpont: 2021. 06. 11., péntek 15.30 órától
Klubvezető: Juhász Magda
Mit jelent a béke manapság, és mit jelent háborús időszakokban? 1945. május 8-án a németek hivatalosan kapituláltak, a II. világháború ezzel ért véget Európában.
A témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel várunk minden Verskedvelőt a könyvtárban és a könyvtári virtuális térben.

Könyves Ajándéknapok
Időpont: 2021. 06. 14. - 06. 18.
Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtár előtt kihelyezett asztalokról hétfőtől péntekig, a könyvtár nyitvatartási idejében. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának. Minden nap friss könyvkínálattal várjuk az Irodalomkedvelőket a készlet erejéig! Jöjjön el, és vigyen haza néhány üdítően jó könyvet a nyári napokra kikapcsolódásként!

Wekerlei világjárók - Rózsa, a virágok királynője
Időpont: 2021. 06. 18., péntek - online program
A rózsa a szépség netovábbja - ahogy Alice Hoffman írja. Egy szál rózsa elbűvölő, illatos, színpompás, ajándékként adva kifejezi a gyengéd érzelmeinket, aki kapja, szeretettnek érzi magát ettől a különleges virágtól. A közmondás szerint: „A kéz, amely rózsát ad, mindig illatos.”
Ha nemcsak egy szál, hanem sok szép rózsát szeretnének látni, akkor a virtuális „virágos” túránk keretében látogassanak el velünk a Budatétényi Rózsakertbe, ami Magyarország legnagyobb rózsa génbankja. A kert területe 2,5 hektár, a kiültetett tövek száma 9 ezer. A parkosított gyűjtemény fenntartója és tulajdonosa a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet.
A virágokat megnézhetik a könyvtárosok által késztett fotókon, de az élményt és a mámorító illatokat érdemes a helyszínen is megtapasztalni. A kert látogatása díjmentes. Tartsanak velünk az otthoni kanapé kényelméből a „rózsás” online utazáson!

Szünidei vidám tingli-tangli - Könyvajánló kicsiknek és nagyobbaknak
Időpont: 2021. 06. 21. - 06. 27. - online program
Végre itt a várva várt nyári szünidő! Az iskolai tanév - a diákok és talán a tanárok által is leginkább várt időszaka a nyári szünet, amikor a gyermekek rengeteg szabadidőhöz jutnak. Legfőbb feladatuk, hogy kipihenjék magukat és feltöltekezzenek az új tanévre. A pihenési időt sokféleképpen el lehet tölteni: a napok „elütésétől” kezdve a tartalmas családi nyaralásokig. Az olvasás mindig kellemes és megunhatatlan program. Rövid könyvajánlóinkkal szeretnénk felkelteni a gyermekek érdeklődését, és egyben megkönnyíteni a szülők feladatát a nyári olvasmányok kiválasztásához.
„Félre irka, sutba táska,
vidám szemünk ne is lássa,
vigyük gyorsan a padlásra,
őszig legyen ott lakása.”

Csukás István: Tanévzáró

Kapcsolódó galériák:Címkék: KMO - Wekerlei Könyvtár 2021. évi június havi programjai, Versbarátok klubja - Béke az irodalomban, Könyves Ajándéknapok egy héten át, Wekerlei világjárók - Rózsa, a virágok királynője, Szünidei vidám tingli-tangli - Könyvajánló kicsiknek és nagyobbaknak

Kapcsolódó programok

Vár a Wekerlei Könyvtár!

Vár a Wekerlei Könyvtár! (archiválva 2021.07.09.)

A KMO és tagintézményei a mi, illetve remélhetőleg Vendégeink legnagyobb örömére május 10-én, a 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján - a rendeletben leírtakat figyelembe véve - megnyitja kapuit.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek