Kalandos júliusi péntekek - kedvcsináló programajánlók a család apraja és nagyja számára (archiválva 2021.09.16.)

Kalandos júliusi péntekek - kedvcsináló programajánlók a család apraja és nagyja számára
Időpont: 2021. július 2., 9., 16., 23, 30.; minden júliusi péntek - online program

Kicsöngettek, itt a nyár, indul a vakáció!
A nyár azonban hosszúnak tűnik, amikor mi, felnőttek azon töprengünk, hogy milyen érdekes programokat találjunk ki a gyermekeink számára a szünidőben. A nagyobbakat már magukra lehet hagyni néhány napra, de óvodás- és kisiskoláskorban mindenképpen szükség van a napközbeni közös, élménydús elfoglaltságokra.
Programajánlóként a könyvtár Facebook oldalán mindegyik júliusi péntekre összegyűjtjük a legjobb budapesti vagy Budapesthez közeli játszótereket, strandokat, tanösvényeket, kirándulóhelyeket, ahol nem csak a gyermekek, de a szülők, nagyszülők is garantáltan jól fogják érezni magukat!
Válogassanak, strandoljanak, kiránduljanak együtt, és érezze nagyon jól magát az egész család!
Kép: Lupa - saját fotó;


Játszóterek

Wekerlei Kós Károly téri játszótér
A Kós Károly téren két játszótér (egy nagyobb kiterjedésű kis és „közepes” csemetéknek, illetve egy kisebb méretű a nagyobb gyerekeknek), két foci-, illetve kosárpálya, egy kisebb gumiborítású bicikliző, motorozó domb és egy nagyobb füves szánkózó domb található. A tér körbekerített, de a játszóterek külön-külön nem azok.
A téren van nyilvános wc pelenkázóval a szánkózó dombba süllyesztve. Alapvetően árnyékos, füves, fás a terület. Ivókút van mind a két játszón - bár az egyik nem túl szerencsés kivitelezésben, a sár gyakran áll és inni is nehezebb belőle úgy, hogy a gyerek ne legyen vizes. Április 1. és október 31-e között naponta 6.00 - 23.00 óráig tart nyitva.

Kispesti vizes játszótér
Mintegy 4000 négyzetméteren pancsolhatnak a gyerekek a szánkódomb körül kialakított játszótéren. A gumiburkolattal fedett domb egyik oldalán folyókarendszer épült, melyen vizes játékok, gátak, zsilipek, vízemelő spirál, másik oldalán egy komplex játszószer, a domb tetején pedig egy világítótorony kapott helyet. A játszótér Kispesten a Berzsenyi utcában, a Puskás Általános Iskola mögött található, körbekerített, csak nyitvatartási időben, naponta 8.00-21.00 óráig használhatják a pancsolni vágyó gyerekek.
Városligeti Nagyjátszótér: A több mint 13.000 négyzetméteres parkrészbe közel félszáz különleges játékelemet állítottak fel. A Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amit Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek.
A Nagyjátszótér a Városliget dél-keleti részén, a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen kapott helyet. Naponta 08.30-tól sötétedésig tart nyitva.

Óbudai Holdudvar
2019-ben adták át az óbudai panelházak közötti új közösségi tereket, játszóteret, felnőtt fitnesz parkot, csúszdákat, hűsítő csobogót és sok padot, beszélgetésre alkalmas teret, az óbudai Holdudvart.
Az óbudai Holdudvar nevéhez méltóan a játszótér űr tematikát kapott, a design mégis kellemes. Már a bejáratnál fából készült űrhajó vár a „kilövésre”, de van még egy kisebb, fém „űrállomás” is picik kipróbálhatják az űrlényes csúszdát, van baba-hinta is, illetve a homokozó egy része napvitorlával árnyékolt. Közvetlenül mellette vizezős-sarazós rész található vödörrel, szitával, kúttal.
III. kerület Ágoston utca 4.

Bóbita irodalmi játszótér
Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából épült meg a Bóbita Irodalmi Játszótér a lipótvárosi RAM Központ kertjében. A kapolcsi Ilona-malom Műhely ide varázsolta a vers szereplőit: békákat, tündért, sáskákat, csigát, szárnyas és szárny nélküli malacot is. A tér közepén pedig egy pitypanglevélen pihen maga Bóbita tündér. A költői hangulatot széthagyott színes ceruzák, ecsetek, tollak erősítik. A gyerekek kötélen, mászókákon, kötélhintákon, sima hintákon, csúszdákon játszhatnak, utóbbiak például olyanok, mintha tintás és festékes üvegcséből folynának ki. Több helyre tettek krétafalakat is, ahova szabadon lehet rajzolni.
XIII. kerület Kárpát utca 23.

Cerka-firka játszótér
A Gellért-hegy tetején bújik meg a Cerka-firka mesejátszótér. A Móricz Zsigmond körtértől könnyen megközelíthetjük, csupán a 27-es buszra kell felpattannunk. Itt nem csupán a gyerekek, de a felnőttek is aprónak érezhetik magukat a hatalmas színes ceruzák között, melyek többnyire mászókaként funkcionálnak. Ezeken kívül egy másik kedvenc darab a hegyező, ami valójában egy mókuskerék, valamint a talajba épített trambulin. De vannak még itt forgók, hinták, sőt Hasznos Hulladék út is, amelyet végigjárva megtudhatjuk például, hogyan működik a komposztálás. És ha már erre járunk, érdemes elidőzni a Citadellánál is.
XI. kerület Gellérthegy, Búsuló Juhász (Citadella)

Holnemvolt játszótér
A Holnemvolt Vár központi létesítménye a Hetedhét Palota, ahol hét magyar mese között kalandozhattok 4 szinten és 2700 nm-en, rejtvényeket fejthettek meg és teljesíthetitek a küldetést. Találkozhattok Vukkal és Süsüvel, bekukkanthattok Dr. Bubó rendelőjébe, játszhattok Pom Pommal, segíthettek Mekk Eleknek, és leshetitek a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal vagy belemerülhettek Brekk Berek vízi világába is. A játszóházban nemcsak mesehősökkel találkozhattok, hanem rengeteg dolgot megtudhattok az Állatkertről, az élővilágról, közben remekül lehet játszani és próbára tenni szellemi és fizikai ügyességetek. Ha az Állatkerttől külön látogatjuk, akkor fizetni kell a belépésért.
XIV. kerület Állatkert

A legnépszerűbb családbarát strandok Budapesten és környékén

Bókay Park Uszoda és Strand
1181 Budapest, Városház utca 40.
Családbarát és gyerekbarát strand a XVIII. kerületben. Fürdés és úszás mellett a strandon karbantartott, homokos strandröplabda-pálya és egy játszótér is várja a vendégeket. Ha valaki megunta a napozást, vagy a gyermekeket szeretné árnyékban pihentetni, azoknak a strand ősfái nyújtanak árnyékot.
Felnőtt, nyugdíjas, ifjúsági belépő 1300 Ft
Gyermek belépő (3-14 éves korig) 1100 Ft
Családi belépő (2 felnőtt, 2 gyerek, vagy 1 felnőtt, 3 gyerek) 3 800 Ft

Pünkösdfürdői Strand
1039 Budapest, Királyok útja 272.
Megközelítés tömegközlekedéssel 34-es busz
A rózsalugasok között lévő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára.
Családi jegy 3 fő részére (min. 1 gyerek) 3800Ft; hétvégén 4000 Ft
Családi jegy 4 fő részére (min. 2 gyerek) 5300 Ft; hétvégén 5600 Ft

Lupa-tó
2011 Budakalász, Tó u. 1.
Fehér homokos partszakasz, tiszta víz, koktélok, baldachinos napágyak – a Budapest tengerpartjának nevezett Lupa-tavat mindenkinek látnia kell.
Felnőtt öböl napijegy hétvégén 1500 Ft, gyerek öböl napijegy hétvégén 1000 Ft, felnőtt beach napijegy 3500 Ft, gyerek beach napijegy 2500 Ft

Rukkel-tó Waterpark
2336 Dunavarsány, Rukkel-tó 1.
Egésznapos programot kínál a Rukkel-tó Waterpark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hatféle csúszda, wakeboard-pálya, kemping, játszótér és ugrótorony is várja a látogatókat.
Felnőtt jegy 2000 Ft, diák és nyugdíjas jegy 1500 Ft, gyerek jegy 1000 Ft

Gödi szabadstrand
Göd, 40-45 percre a fővárostól
Ingyenes
A Budapest-közeli szabadstrand vízminősége kiváló, a gyerekes családokat játszótérrel várja, míg a sportkedvelőket kenuzási lehetőséggel.

Joker strand
Soroksár és Dunaharaszti határában 2014-ben nyílt meg a Joker strand horgász és pihenőtó. Homokos part, játszótér várja a családokat!
Megközelítése autóval ajánlott.
Árak:
Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyerek jegy: 1000 Ft (2-12 éves korig)

Fundy Fun Park
A kutyás gazdák örömére egyre több hely van hazánkban, ahol az emberek négylábú kedvencei is mehetnek strandolni.
Budapesttől nem messze, Gyálon található a Fundy Fun Park, ahol jetskizésre, illetve kutyák úsztatására is lehetőség nyílik a látogatóknak. Az ebekkel érkezők számára külön tó áll rendelkezésre, hogy a négylábú kedvencek is fürdőzhessenek.
Nyitás: 09:00 mindennap
Zárás: 20:00 mindennap
Belépők: (14 év felett) - 1.500 Ft, 4 lábú társ - 500 Ft - 14 év alatt ingyenes

Kép: Lupa - saját készítésű fotó;

 

Tanösvények Budapesten

Róka-hegyi tanösvény

 

Megközelítése: Róka-hegyi kőbánya Budapest III. kerületében található, közvetlenül Csillaghegy fölött. Könnyen megközelíthető a csillaghegyi HÉV megállójából vagy gépkocsival.

Budapest egykor legnagyobb mészkőbányája üzemelt ezen a helyen, amelyen most a Róka-hegyi tanösvény vezet bennünket végig. A tanösvényt az Árvácska utca – Rókahegyi út – Ürömi út hármas kereszteződésénél található bányabejáratnál ajánlott kezdeni, hogy az egymást követő tájékoztatótáblák mentén megismerhessük a bánya történetét és annak állat- és növényvilágát. A 700 m hosszú, 7 állomásos tanösvény sok helyen nehéz szakaszokat is tartogat, így gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk.

 

Kamaraerdei tanösvény

 

Megközelítése: villamos: 41, 47B végállomás; busz: 87, 187, 287 Kamaraerdei Ifjúsági park megálló

2013 őszén a Kamaraerdő Nagy Réten interaktív játszótér kialakítására került sor, 2014 márciusában a tanösvény már meglévő 7 állomására kerültek kihelyezésre nagyméretű interaktív táblák és két állomás közé kisebb méretű információs táblák. Jelenleg a tanösvény 4 km hosszan, 12 állomáson keresztül mutatja be a Kamaraerdő földtani és geológiai értékeit, valamint élővilágával ismertet meg.

 

Mátyás-hegytől az Apáthy-szikla tanösvényig

 

Megközelítése: autóbusz: 165, 29, 9, 91

Változatos gyalogtúránk a budai oldal ismert és kevésbé ismert kilátóhelyeit fűzi láncra, a Mátyás-hegyi kőfejtő pereme, a közkedvelt Látó-hegyi Árpád-kilátó, az ikonikus Apáthy-szikla, a házak közt rejtőző Balogh Ádám-szikla, a Ferenc-hegy kellemes erdősávja és a József-hegyi kilátó mind bejárható egy kényelmes kirándulás keretében végig jelzett turistautakon, bár sokszor beépített területen haladva.

A túra hossza: 11,5 km

A túra időtartama: 3,5 óra

Szintkülönbség: 330 m fel, 350 m le

 

Páskomliget Parkerdő Tanösvény

 

Megközelítése: autóbusz: 133E, 296, 7, 7E, 8E

A Budapest XV. kerületében, Újpalotán a Szentmihályi út mellett található a Páskomligeti parkerdő tanösvénye. A tollaslabda-pályával, lábteniszpályával és tűzrakó hellyel kiegészült Páskomligeti parkerdőt a XV. kerületi Önkormányzat, a Máltai Szeretetszolgálat és a Parkerdő közös rehabilitációs programjának eredményeként a kikapcsolódni vágyó lakosság 2012-ben vehette ismét birtokba. Az erdő történetét, élővilágát egy 5 tanösvény-táblából és négy, átforgatható kérdéseket és válaszokat tartalmazó táblából álló tanösvény is várja.

 

A csepeli Kis-Duna part

Kis Duna part Csepel átjáró szakasz

Megközelítése: autóbusz: 148, 151, 23, 36

Budapest XXI. kerületének talán legszebb része a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág, másnéven a Kis-Duna partja. Akár a vízen, kenuval, akár két keréken kerekezve, akár a parton sétálva tesszük meg ezt a pár kilométert, kellemes órákban lesz részünk.

 

KRESZ Parkok Budapesten

Mini utak, mini zebrák, mini jelzőlámpák, mini jelzőtáblák mutatják mikor szabad átmenni az úttesten, hol kinek van elsőbbsége, melyik az a tábla, ahol meg kell állni, nem hajthatunk be és hogyan használhatjuk a körforgalmat. Könnyen megjegyzik, mikor szabad átmenni az úttesten, hol kinek van elsőbbsége, hogyan használjuk a körfogalmat, merre kanyarodhatunk.

Gyermekink az óvodában, iskolában megismerik a KRESZ alapjait, de azt gyakorolni is kell. Összegyűjtöttünk néhány helyet, ahol a gyerekek a valóságban, veszély nélkül kipróbálhatják magukat, könnyedén és játékosan megtanulják a közlekedési szabályokat.

Olcsó vagy ingyenes kikapcsolódásnak sem utolsó. Általában ezek a parkok ingyenesen vagy pár száz forintért látogathatóak. Több helyen közlekedési eszköz kölcsönző is működik, ahol rollert, kis motort, triciklit és természetesen biciklit is lehet kölcsönözni.

 

Városliget 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14. - Az ország legrégebbi közlekedési parkja.

 

Kispest XIX.ker., Hunyadi utca-József Attila utca sarok

 

Fenyves park, Pasarét II. ker., Nagy Lajos tér

 

Zsigmond tér, II. ker.

 

Gazdagrét XI. ker., Bükköny utca

 

Szilas családi park IV. ker. Óceánárok u. 29.

 

Regélő Játszótér XI. ker. Rétköz utca

 

Szilas-patak XVI. ker. Hermina út 107.

 

Óhegy park X. ker. Budapest, Kőér u. 27.

 

Újbuda XI., Cirmos utca

 

Csepel XXI. ker. Iskola tér

 

Pestszentlőrinc XVIII. ker. Teleki utca

 

Budafok XXII. ker.Budapest, Május 1. tér

 

Naplás-tó

 

Megközelítése: az Örs vezér tér felől a 276E -os busszal a Naplás úti végállomásig, onnan 15 percet kell gyalogolni, vagy már előtte leszállni a Cinkotai garázs megállónál. Célszerű a Simongát utcától a patak mentén haladni a tó felé, így útközben láthatják az alsó-láprét növény- és állatvilágát. Másképp a 46-os busszal közelíthetjük meg.

A Szilas-pataki árvízvédelmi tározó, vagy ahogy mindenki ismeri: a Naplás-tó egy olyan célpont, ahová bármikor megéri csak úgy pár órára kiugrani feltöltődni. A Cinkota mellett elhelyezkedő, 16 hektáros állóvíz partján vezet az 5 kilométeres Szilas-menti kerékpárút, mélysége 2-6 méter, fürödni nem szabad benne, korizni (elvileg) tilos rajta, pecázni viszont lehet, és fűben heverészésre, piknikezésre is kiváló helyszín.

 

Városligeti interaktív tanösvény

 

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert mellett kialakított Madárbarátok Tanösvénye a Liget Budapest és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben valósult meg. Elsődleges célja, hogy a környező óvodák és iskolák számára élményszerű tanítást támogató korszerű és interaktív tudásközpontként szolgálhasson.

Az élővilágot bemutató interaktív tanösvény ideális kikapcsolódást nyújt, játékos elemei élménnyé varázsolják a sétautat, így a ligetbe látogató gyerekek és felnőttek is könnyűszerrel megismerhetik a Városliget flóráját és faunáját, a változatos növényvilágot, a madárállományt, a város és természet szimbiózisát. Királydomb és Nagyjátszótér szomszédságában kialakított tanösvényen, mely 10 állomáson keresztül mutatja be a Városliget változatos madárállományát.

 

 Múzeumok kicsiknek és nagyoknak

 

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

 

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a vendéglátás és a kereskedelem történetével, az évszakhoz, illetve ünnepekhez kapcsolódóan foglalkozásokkal, pl. fagyi, szaloncukor vagy csoki készítéssel várja a látógatóit.

2021. május 21. – október 31. között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum izgalmasnak ígérkező, Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről szóló közös kiállítását is megnézhetik az érdeklődők.

Minden hónap 3. vasárnapján a családoknak ingyenesen látogatható

Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák 500 Ft, családi 2000 Ft, 6 év alatt ingyenes, hétfőnként zárva.

Megközelítés: 1-es villamos, H5-ös HÉV, 106-os, 118-as és 134-es busz (Szentlélek tér), 9-es és 109-es busz (Kiscelli utca), 29-es busz (Kiscelli utca / Serfőző utca), 137-es, 218-as és 237-es busz a (Serfőző utca).

 

Óbudai Múzeum

 

Az Óbudai Szentháromság téren található múzeum történeti kiállítását is érdemes megnézni, de most kifejezetten a picike, de szuper játéktörténeti kiállítást ajánljuk nektek gyerekkorunk kedvenceivel és szüleink játékaival. Hozzájuk tartozik még a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, szintén Óbudán, ahol foglalkozásokat is szoktak tartani.

Családok minden hónap 1. szombatján, az óbudaiaknak mindig ingyenes

Belépő: családi jegy 2000 Ft, felnőtt 800 Ft, diák 400 Ft, 6 év alatt ingyenes

 

Aeropark

 

Minden kicsi és nagy repülőrajongónak és járműkedvelőnek.

A területen nincs árnyék (kivéve egy kis fedett helyet, ahol lehet enni-inni), nagy nyári melegben a repülőgépekben is nagyon meleg van. Szinte mindegyik gépre fel lehet szállni. Érdemes előre bejelentkezni. Ha van belépőtök, akkor 2 órán keresztül ingyenesen parkolhattok a park mellett. Érdemes családi belépőt vásárolni, mert úgy sokkal kedvezőbb a jegy ára.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja közelében

 

Nyitva tartás: március utolsó vasárnapja-május 31., valamint szeptember 1. -október utolsó vasárnapja között minden nap: 9:00-18:00, június 1.-augusztus 31. között hétfőtől csütörtökig: 9:00-18:00 és péntek, szombat, vasárnap 9:00-20:00, október utolsó vasárnapja és március utolsó hétvégéje között csak hétvégén 10:00-16:00.

 

Elektrotechnikai Gyűjtemény

 

Az eredetileg trafóállomásként működő műemlék jellegű épületben a látogatókat négy terem nyolc állandó kiállítása kalauzolja végig az elektrotechnika fejlődésén. A múzeum tárlatain keresztül megismerhetjük hazánk úttörő szerepét a vasútvillamosítás, a világítástechnika és a transzformátorgyártás terén. Kipróbálhatjuk az influenciagépet, áramot fejleszthetünk kézi hajtású dinamóval és villámokat szórhatunk Jedlik Ányos feszültségsokszorozó kondenzátortelepe, a „villámfeszítő” hiteles másolatával.

A múzeum hangulatos belső udvarának „Neonparádé” című kiállítása igazi különlegesség, az itt kifüggesztett fényreklámok művészi értékű alkotások és egyúttal kortörténeti emlékek is.

Megközelíthetőség:

A sétálóutcává alakuló Kazinczy utca beugrójában található múzeum a Zsinagóga szomszédságában. Az épület a Rákóczi úttól, az Urániától alig 200 méterre található, de könnyen megközelíthető 74-es trolival is.

 

Műszaki Tanulmánytár

 

Magyarország egyik legkülönösebb kiállítóhelye, mely annak ellenére tekinthető múzeumnak, hogy nem rendelkezik állandó kiállítóteremmel. Három tágas csarnokban fémpolcokon, illetve szabadon állnak a műtárgyak, összesen több mint 16 ezer darab. Világszabadalmak, első példányok, és hatalmas erőgépek egyaránt megtalálhatók a gyűjteményben. Távcsövek, fényképezőgépek, számítástechnikai és elektromos gépek, az optika, a finommechanika és a geodézia kiemelkedő találmányai sorakoznak a polcokon. Titkosügynökök által használt parányi fényképezőgépektől kezdve a hatalmas csillagászati távcsövekig, a felbecsülhetetlen értékű világórától az elektromos gerjesztésű hangvillán át, egészen a retro diavetítőkig és kávéfőzőkig terjed a kiállított tárgyak sora.

 

Megközelíthetőség: A Tanulmánytár rövid sétára található a 41-es és a 17-es fonódó villamosok Csonka János téri megállójától vagy az 1-es villamos Hauszmann Alajos utcai megállójától. Ugyanebből a megállóból a 47-es, 48-as, 56-os és 61-es számú villamosokkal is megközelíthető.

A kiállítóhely a Budafoki út felől is könnyen elérhető, a 133E jelzésű busz Budafoki út/Dombóvári út megállójától nagyjából 5 perc séta.

 

Mesemúzeum

 

A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó Mesemúzeumot a Duna másik oldalán, a Döbrentei téren már kisebbekkel is érdemes felfedezni. Minden szombaton 11 órától különböző foglalkozásokat, koncerteket és könyvbemutatókat tartanak, illetve a 7próbán is érdemes végigmenni. Előtte vagy után a Tabánnál sétálhattok, és ajánljuk az Asztalka cukrászdát a múzeum épületében.

Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft, családi 1200 Ft, vasárnap, ha nincs program, zárva

 

Aquincumi Múzeum

 

Az Aquincumi Múzeum állandó kiállításán a világhírű aquincumi orgonát, illetve a helytartói palota emlékanyagát nézhetitek meg, illetve kronologikusan és tematikusan különböző korok emlékeit. Emellett a Virtuális élménytér történelmi témájú számítógépes interaktív játékait is kipróbálhatjátok, a legkisebbek pedig a játszószoba kirakóit és játékait. A kertben találtok egy Kő Boldizsár által készített mitológiai játszóteret is. Külön pelenkázó és szoptatós szobát is találtok a helyszínen. Ha kellemes az idő, akkor pikniktakarót is bérelhettek a bejáratnál. Évente több alkalommal rendeznek tematikus fesztiválokat és családi napokat.

Minden hónap utolsó szombatján a családok ingyenesen látogathatják

Belépő: felnőtt 1000-1600 Ft, diák 800 Ft, óbudai lakosoknak, 6 év alatt és nemzeti ünnepeken ingyenes

 

Természettudományi Múzeum

 

Igazi favorit a Természettudományi Múzeum, ahol a nagy kedvencek a lent található A korall zátonyok csodálatos világa mini kiállítás, illetve az emeleten A dinoszauruszok kora Magyarországon, illetve a Felfedezőúton Magyarország tájain című állandó kiállítások, amelyek interaktív módon kirakókkal, filmekkel várják a gyerekeket. A Természetbúvár-teremben hétvégenként szinte minden kézbe vehető, megérinthető, megszagolható. Ide 300 Ft plusz belépőért mehettek be. Van pelenkázó, játékszoba 0-4 éveseknek és ingyenes ruhatár, a hely akadálymentesített.

Minden hónap első vasárnapján a családok az állandó kiállításokat ingyenesen látogathatják

Belépő: felnőtt 1600 Ft, 6-26 éves korig 800 Ft, 62 év fölött 800 Ft, 6 év alatt és nemzeti ünnepeken ingyenes, kivéve a Dinókert.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Kalandos júliusi péntekek - kedvcsináló programajánlók a család apraja és nagyja számára

Kapcsolódó programok

Versbarátok klubja - Üdítő nyári versek

Versbarátok klubja - Üdítő nyári versek (archiválva 2021.09.16.)

A nyár szépségét költőink gyönyörű nyári költeményekben verselték meg. A témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel várunk minden Verskedvelőt a klubfoglalkozásra.

Bővebben
Vár a Wekerlei Könyvtár!

Vár a Wekerlei Könyvtár! (archiválva 2021.07.09.)

A KMO és tagintézményei a mi, illetve remélhetőleg Vendégeink legnagyobb örömére május 10-én, a 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján - a rendeletben leírtakat figyelembe véve - megnyitja kapuit.

Bővebben
2021. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2021. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.09.16.)

Pósa Lajos, a „mesekirály” - Mesék gyerekeknek és felnőtteknek; Versbarátok klubja - Üdítő nyári versek; Wekerlei világjárók - Odense, a Dán Királyság egyik legszebb városa; Kalandos júliusi péntekek - kedvcsináló programajánlók a család apraja és nagyja számára;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!