2021. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.12.10.)

2021. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Versbarátok Klubja - Pilinszky 100
Időpont: 2021. 11. 05., péntek 16.00-17.30
Klubvezető: Juhász Magda

100 évvel ezelőtt, 1921. november 27-én született Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. Az idei évben Pilinszky születésének 100. évfordulója és halálának 40. évfordulója alkalmából a novemberi Versbarátok klubfoglalkozásán közös versfelolvasással tisztelgünk a Baumgarten-, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító emléke előtt.
Várunk minden verskedvelőt a témához kapcsolódó költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

„Nemzetében él a nyelv” - A magyar nyelv napja
Játékos anyanyelvi kalandozás a Wekerlei Könyvtárban

Időpont: 2021. 11. 11., csütörtök 10.00 -13.00
Az országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, hogy a figyelmet ráirányítsa a szellemi-kulturális örökségünk alapját jelentő anyanyelvünkre.
Ez alkalomból rendhagyó irodalmi órára várjuk a kispesti általános iskolák 3., 4. és 5. osztályos diákcsoportjait pedagógus kísérőikkel. Az interaktív programon az iskolások játékosan hasznosíthatják azt a tudást, amit a magyar nyelvi- és irodalomórákon megszereztek, és igyekszünk hozzájárulni ahhoz is, hogy az eddigi ismereteket az összeállított nyelvi játékokon keresztül tovább bővítsék.
A programon való részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó
Időpont: 2021. 11. 12., péntek 16.30-18.00
Előadók: Babicz Barbara és Tóth András

Kézzel sodort szivar, kubai rum, álomszerű öblök és érintetlen korallszigetek - ez Kuba, a Karib-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetország. Egy ország, ahol mindenki a tüzes szamba és rumba ritmusára mozog. Természeti szépségei mellett Kuba rengeteg, a gyarmati időkből származó érdekes látnivalót is kínál: díszes erkélykorlátok, csodálatos paloták és pompás katedrálisok emlékeztetnek a spanyol hódítások időszakára. Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások, régészeti leletek, fehérhomokos tengerpart, türkizkék Karib-tenger, színek-ízek végtelen kavalkádja, a mesék és hiedelmek misztikus világa - ez a varázslatos Mexikó! Ismerjék meg a két csodálatos országot egy izgalmas, vetítettképes élménybeszámolón keresztül!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek esti mesék - Árnyjáték és adventi családi délután
Időpont: 2021. 11. 26., péntek 16.30-18.00
Előadó: Tóth Éva

Szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket egy szórakoztató árnyjátékos-bábos előadásra. Az árnyjátékhoz a bábokat Tóth Éva bábművész készíti el és kelti életre a Wekerlei Könyvtárban. Az előadás után közösen ügyeskedünk. A kis kézművesek elkészíthetik saját kedves „árnyas” meseszereplőjüket, vagy a közelgő Mikulás nap kapcsán sok szép „mikulásos-hóemberes” alkotással térhetnek haza. Azoknak a szülőknek pedig, akik saját kezűleg alkotnának valami kedveset a gyermeküknek, mutatunk néhány jópofa adventi naptár ötletet.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Kép: saját készítésű fotó

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könytár, 2021. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban, Versbarátok Klubja - Pilinszky 100, „Nemzetében él a nyelv” - A magyar nyelv napja /Játékos anyanyelvi kalandozás a Wekerlei Könyvtárban/, Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó, Péntek esti mesék - Árnyjáték és adventi családi délután

Kapcsolódó programok