2022. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.08.05.)

2022. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban

„Édes” versek - Csokoládé világnapja

Időpont: 2022. július 7. csütörtök
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Július 7-én van az egyik csokinap, de szerencsére évente több alkalommal is ünnepelhetjük mi, a csokirajongók a kedvencünket. „Édes” versekkel, idézetekkel tesszük még édesebbé ezt az ínyenc napot.
„Nincs jobb, mint egy igaz barát, kivéve egy igaz barát csokival.” /Linda Grayson/

Nagy László költészete - Versbarátok klubja
Időpont: 2022. július 8. péntek
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Nagy László Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, grafikus, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja 97 évvel ezelőtt, 1925. július 17-én született. Nagy László szép versei szólalnak meg a Versbarátok tolmácsolásában a klubfoglalkozáson.
„Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig.” /Nagy László/

Hűsítő nyári versek hete
Időpont: 2022. július 11-17. hétfő-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Sokunk kedvenc évszaka a nyár, a szikrázó napsütés, a bárányfelhős kék ég, a bódítóan illatos virágok, a hűsítően langyos szellő, a végtelen szabadság érzése, a kacagás és az önfeledt vidámság időszaka. A nyár szépségét költőink gyönyörű nyári költeményekben verselték meg. A hűsítő nyári versek egy héten át olvashatóak a honlapunkon és Facebook oldalunkon.
„Van valami mélységesen megnyugtató abban, ha ez ember egy szép nyári napon a verandán üldögél, és nézi, ahogy mások dolgoznak.” /Nora Roberts/

„Tengerparti" élmény - Lupa Beach - Wekerlei világjárók
Időpont: 2022. július 22. péntek
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
A Lupa-tó, a „karibi beachek” pálmafás hangulatát idézi a 2,5 km-es csodás strandjával - Szentendre felé Budakalásznál, a 11-es főút jobboldalán. A strandolni vágyókat kristálytiszta türkizkék víz, pálmafás partok, beach clubok, gasztrosétány, horgászlehetőség, strandsportpályák várják. Gyerekekkel is érdemes meglátogatni a sekély vizű Gyerek Beach-et, van vízi kalandpark, trambulin, lehet finomságokat enni és inni. Látogasson el velünk egy „fotós” sétára Budapest „tengerpartjára”.

Minden napra egy mese - Péntek esti mesék
Időpont: 2022. július 25-31. hétfő-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Mesék gyerekeknek a hét minden napjára a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. A Vakáció mesékkel még élvezetesebb - a nagyobbak már maguk olvashatják, a kisebbeknek pedig felolvashatják a szülők, a nagyszülők vagy nagyobb testvérek. A mesék birodalma csodás, ámulatba ejtő, mindenkit elvarázsol, a jó elnyerheti megérdemelt jutalmát és szórakoztatva tanít kicsiket, nagyokat.
„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.” /Bruno Bettelheim/

A könyvtár programjain a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 
A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1-282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, július havi programok, „Édes” versek - Csokoládé világnapja, Nagy László költészete - Versbarátok klubja, Hűsítő nyári versek hete, „Tengerparti" élmény - Lupa Beach - Wekerlei világjárók, Minden napra egy mese - Péntek esti mesék

Kapcsolódó programok

2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.07.11.)

Pedagógusnapi köszöntő; Háború és béke versekben - Versbarátok klubja; Kispesti Városünnep - „Szabadon a szabadban!”; Nyári Könyves Ajándéknapok; Apák napjára szeretettel; Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó; VAKÁCIÓ - szünidei könyvsoroló - Péntek esti mesék;

Bővebben
„Édes” versek - Csokoládé világnapja

„Édes” versek - Csokoládé világnapja (archiválva 2022.09.05.)

Gombóc Artúr is imádja a csokit: „…a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tej csokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon!”

Bővebben
2022. évi augusztus havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi augusztus havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.09.05.)

Nyár, boldogság, szerelem versekben - Versbarátok klubja; Kölcsey Ferencről - Kölcsey Ferenctől; Találós kérdések hete; Pilisborosjenői Egri vár - Wekerlei világjárók; Szent István király, az államalapítás és az új kenyér ünnepe; Iskolára hangoló, versek nem csak iskolásoknak - Péntek esti mesék;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!