Télből a nyárba - Fotós séta Egerben - Wekerlei világjárók :: 2024. 01. 19-31. (archiválva 2024.03.17.)

Télből a nyárba - Fotós séta Egerben
Wekerlei világjárók


Időpont: 2024. január 19-31. péntek-szerda
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig

Fotós séta a csodás városban nyárias időben, szikrázó napsütésben, égszínkék bárányfelhők alatt, hiszen szinte mindenki várja már a napsugaras, simogatóan kellemes időszakot. A könyvtárosok által készített fotók ízelítőt nyújthatnak Eger szépségeiből a könyvtár honlapján, Facebook oldalán január végéig. Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!
„A tél ölelésében tudja meg az ember, hogy lelke mélyén a nyár soha nem múlik el.” Albert Camus

Romantikus Eger …
Gárdonyi Géza tér, Dobó István tér, Szent János Bazilika, Minaret, Egri Érseki Palota, Várfal sétány, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Egri Csillagok Sétánya, Legál fal …
Egri Csillagok Sétánya - a Hollywood Walk of Fame mintájára; Tisztelgés azok előtt, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, hírnevének erősítéséhez - Kovács Kati, Törőcsik Mari, Tordai Teri és mások;
Legál fal - a gyalogos aluljáró falai alkotási lehetőséget adnak a graffiti művészeknek;

Gárdonyi Géza: Egri csillagok (részlet)
„Aki bátor, az az erős.
Aki erős, könnyen is győz,
S aki győzve megy előre,
A halál is megfut tőle!”
„Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet! Te emberi testbe öltözött napfény! Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!”
„A gyerek a lába közé fogta a kardot, s letrappolt az udvarra, onnan meg a kertbe. - Hát biz ez - mondja a diák, a papirost figyelemmel szemlélve - egy várnak a rajza, mégpedig Eger váráé. - Eger váráé? - Az bizony. Tessék nézni: ez a béka kettős vonallal van körülhúzva. Ez a kettős vonal fal. A béka feje meg a négy lába öt kiszögellő bástya. A vékony vonalas négyszögecskék benne az épületek. - Hát ez a sarlóforma, itt a béka mellett? - Külső vár. Épület nincs benne, mint más külső várban, csak két bástya s azon két torony. - És ez a fekete kapocs, amelyik a sarló közepét a békához köti? - Ez a Sötét kapu. - Miért sötét? - Mert a föld alatt van. - És ez itt a kapu mellett? - Istálló. - Ilyen nagy istálló. - Nagy kell oda, tekintetes asszony. Aztán bizonyosan itt van a kocsiszín is meg a lovászok lakása. A kulcsár is itt lakik. - Hát ez a pontozott, itt a kapu mellett? - Ez templom volt. Az a templom, amelyet Szent István király építtetett. A felét bizony lerombolták nem is olyan régen: éppen tíz esztendeje.”

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!