2020. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2020.03.25.)

2020. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Társasjáték hétfő a Wekerlei Könyvtárban

Időpont: 2020. 03. 02., hétfő 16.00-18.30
2020 januárjától minden hónap első hétfőjén a társasjátékok fiatal és felnőtt szerelmeseit egy közös játékra, felhőtlen kikapcsolódásra várja a Wekerlei Könyvtár. Aki jön, az nyer - egy kellemes estét és új barátokat!
A játékok között szerepelnek mai modern szórakoztató, stratégiai, műveltségi, táblás és más társasjátékok is. A játékok családok, baráti társaságok részére a helyszínen a könyvtár nyitvatartási idejében díjmentesen vehetőek igénybe a társasjátéknapokon kívül is.

Nőnapi köszöntő és tavaszhívogató francia dallamokkal
Időpont: 2020. 03. 06., péntek 16.30-18.00
Előadó: Bernard Huther
Nőnap alkalmából megajándékozzuk a hölgyeket és az urakat egy élőzenés francia esttel a Wekerlei Könyvtárban. A párizsi születésű zenész, Bernard dallamos francia slágerekkel köszönti a hölgyeket, és csalogatja elő a tavaszt téli álmából.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Versbarátok Klubja
Márciusi versözön

Időpont: 2020. 03. 13., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
A klubfoglalkozás témája a várva várt tavasz, a megújulás, a szerelem és márciusi hónap jelentős eseményei az irodalomban. Március 15-e az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete mellett a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja is. Március 21-én a költészet világnapját ünnepeljük.
A klubtagokkal
versfelolvasással és versmegosztással tesszük ünnepélyessé és bensőségessé a közös eseményt. Szeretettel várjuk a verskedvelőket!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek esti mesék
Bábművészet gyereknyelven

Időpont: 2020. 03. 20., péntek 17.00-18.00
Mesélő és kézműves: Tóth Éva és a könyvtárosok
Március 21. nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is. Egy iráni bábszínház, a Dzhivada Zolfagariho művészeinek ötletére 2002-ben a Bábművészeti Világszervezet, az UNIMA indítványozta a bábosok ünnepét.
Szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket egy kedves árnyjátékos-bábos mesére. A bábokkal nem csak bábozni, játszani lehet, a szereplőket elkészíteni is nagyon érdekes dolog! A könyvtárban jókedvű fakanalak kelnek életre, és szebbnél szebb bábokká válnak a kicsik keze munkája nyomán.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók
A Karib-tenger szíve
tüzes Kuba és mágikus Mexikó

Időpont: 2020. 03. 27., péntek 17.00-18.00
Előadók: Babicz Barbara és Tóth András
Kézzel sodort szivar, kubai rum, álomszerű öblök és érintetlen korallszigetek - ez Kuba, a Karib-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetország. Egy ország, ahol mindenki a tüzes szamba és rumba ritmusára mozog. Természeti szépségei mellett Kuba rengeteg, a gyarmati időkből származó érdekes látnivalót is kínál: díszes erkélykorlátok, csodálatos paloták és pompás katedrálisok emlékeztetnek a spanyol hódítások időszakára.
Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások, régészeti leletek, fehérhomokos tengerpart, türkizkék Karib-tenger, színek-ízek végtelen kavalkádja, a mesék és hiedelmek misztikus világa - ez a varázslatos Mexikó!
Ismerjük meg a két csodálatos országot személyes élménybeszámolókon keresztül!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

További részletek a könyvtár honlapján találhatóak: https://uj.konyvtar.kispest.hu/

2020. évi április havi költészetnapi programelőzetes a Wekerlei Könyvtárban

A magyar költészet napja
„Édes anyanyelvünkön szólítanak”

Időpont: 2020. 04. 08., szerda 17.00-18.00
Előadó: Juhos-Kiss János költő, szépíró, újságíró
A magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta április 11-én ünnepeljük. Ez alkalomból Juhos-Kiss János mutatja be kilencedik, „Édes anyanyelvünkön szólítanak” című kötetét.
Juhos-Kiss János költő, szépíró, újságíró 23 éve a Fővárosi Iskolaszanatórium Általános Iskola és Gimnázium főállású pedagógusa, aki 21 éve él Wekerlén. 2017-ben Áder János, Magyarország Köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta a költőnek.
A könyvbemutatóra minden versbarátot, irodalomkedvelőt szeretettel várunk!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjmentes. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

 

 

 

 

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Társasjáték hétfő, nőnapi köszöntő francia dallamokkal, márciusi versözön, Versbarátok klubja, árnyjátékos-bábos mese és bábkészítés, Péntek esti mesék, A Karib-tenger szíve - tüzes Kuba és mágikus Mexikó, Wekerlei világjárók, A magyar költészet napján „Édes anyanyelvünkön szólítanak” - Juhos-Kiss János könyvbemutatója

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek