2021. évi május havi online programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.06.17.)

2021. évi május havi online programok a Wekerlei Könyvtárban

Versbarátok klubja
Anyák és gyermekek az irodalomban

Időpont: 2021. 05. 07., péntek - online program
Klubvezető: Juhász Magda
Május első vasárnapján az édesanyákat, utolsó vasárnapján pedig a gyermekeket köszöntjük. Az Anyák napja és a Gyermeknap alkalmából magyar költők gyönyörű verseiből gyűjtöttünk egy csokorral, amiket a könyvtári online térben nyújtunk át szeretettel az Olvasóinknak!
A verskedvelőket virtuális ünnepi versözönnel várjuk honlapunkon és Facebook oldalunkon!

A madarak és fák napja
Időpont: 2021. 05. 10., hétfő - online program
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében” /Hermann Ottó/
Május 10-e már 119 éve, 1902 óta a természet és az élővilág védelmének napja, a természet ünnepe Magyarországon. A madarak és fák napjának célja az, hogy az emberek, gyerekek és felnőttek természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja, a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.
Fontos, hogy ne csak ezen a napon gondoljunk a madarakra és a fákra! A Madarak és fák napjának a Föld napja (április 22.) a testvérünnepe, mindkét esemény alkalom a cselekvésre, természeti környezetünk megismerésére és védelmére.
Az érdeklődők a könyvtár honlapján és Facebook oldalán olvashatnak érdekességeket e jeles napról, a madarakról és a fákról.

Wekerlei világjárók
Madarak és fák könyvtáros szemmel

Időpont: 2021. 05. 21., péntek - online program
A madarak és fák napját minden  évben május 10-én ünnepeljük. Ez a nap 1902 óta a fáké és a madaraké, a természet és az élővilág ünnepe hazánkban.
A nap előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, ami után Chernel István ornitológus ugyanebben az évben megszervezte az első Madarak és fák napját. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és fák napja megszervezését minden iskola számára. Azóta is ez a legszélesebb körben megtartott madár ünnep Magyarországon.
Egy virtuális madaras-fás fotókirándulásra invitáljuk az érdeklődőket a könyvtárosok által készített képsorozattal. Tartsanak velünk az otthonuk kényelméből a madarak és fák világába!

Péntek esti mesék
Gyereknapi varázslatos bűvészkedés

Időpont: 2021. 05. 28., péntek - online program
Bűvész: Csorba Imre
Magyarországon a gyerekek ünnepét 1931-ben rendezték meg először, igaz, akkor még Gyermekhétnek hívták és egy egész héten át tartott. Napjainkban hazánkban május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket.
A könyvtári virtuális térbe május 28-án várjuk a kicsiket egy gyermeknapi különleges bűvész előadásra. A bűvészünk nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elvarázsolja.
Az otthoni képernyők elé várjuk a kicsiket és a felnőtteket egy könyvtári „elbűvölő” esti élményre. A kisfilm péntek reggeltől érhető el a honlapunkon, Facebook oldalunkon, és akár többször is visszanézhető.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Versbarátok klubja - Anyák és gyermekek az irodalomban, A madarak és fák napja, Wekerlei világjárók - Madarak és fák könyvtárosszemmel, Péntek esti mesék - Gyereknapi varázslatos bűvészkedés, 2021. évi május havi online programok a Wekerlei Könyvtárban

Kapcsolódó programok

A madarak és fák napja

A madarak és fák napja (archiválva 2021.07.27.)

„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében” /Hermann Ottó/ A madarak és fák napja - május 10.

Bővebben
A Wekerlei Könyvtár 2021. évi április havi online programjai

A Wekerlei Könyvtár 2021. évi április havi online programjai (archiválva 2021.06.17.)

Áprilisi programjaink: A magyar költészet napja - Virtuális VERS-FAL a Wekerlei Könyvtárban; Versbarátok Klubja - A magyar költészet napja; Játékos kvíz kérdések a Föld napja jegyében; Wekerlei világjárók - Virtuális kirándulás a könyvtárosokkal; Péntek esti mesék a Föld napján a Föld napjáról

Bővebben
Anyák napja

Anyák napja (archiválva 2021.06.17.)

Ma van az év egyik legszebb napja: szeretettel köszöntjük az édesanyákat!

Bővebben
Szeretettel köszöntjük az ÉDESANYÁKAT!

Szeretettel köszöntjük az ÉDESANYÁKAT! (archiválva 2021.06.17.)

„Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet! Te emberi testbe öltözött napfény! Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!” Gárdonyi Géza

Bővebben
Vár a Wekerlei Könyvtár!

Vár a Wekerlei Könyvtár! (archiválva 2021.07.09.)

A KMO és tagintézményei a mi, illetve remélhetőleg Vendégeink legnagyobb örömére május 10-én, a 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján - a rendeletben leírtakat figyelembe véve - megnyitja kapuit.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!