2022. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.11.25.)

2022. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. október 3-7. hétfő-péntek /nyitvatartási időben/
Díjmentes beiratkozás és megbocsátás hete
Országos Könyvtári Napok

Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 1-99 éves korig
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a Wekerlei Könyvtár 2022. október 3-7. között késedelmi díj felszámítása nélkül veszi vissza a régebb óta kikölcsönzött könyveket.
Ezen a héten díjmentesen iratkozhatnak be az új olvasók, valamint a már beiratkozott olvasók szintén díjmentesen újíthatják meg éves könyvtári tagságukat.
Éljen a lehetőséggel, szeretettel várjuk!

2022. október 3-5. hétfő-szerda /hétfő: 15.00-19.00; kedd: 9.00-14.00; szerda: 11.00-18.00/
Őszi könyves ajándéknapok
Országos Könyvtári Napok

Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 1-99 éves korig
Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtár előtt kihelyezett asztalokról hétfőtől szerdáig, a könyvtár nyitvatartási idejében. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának. Minden nap friss könyvkínálattal várjuk az Irodalomkedvelőket a készlet erejéig! Jöjjön el, és vigyen haza néhány jó könyvet az őszi estékre kikapcsolódásként!

2022. október 3-9. hétfő-vasárnap
Verses szüret - boros költészet
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
Az ősz a szüret, a szüreti mulatságok, a borozás, a bordalok és a „boros” költészet időszaka. Összegyűjtöttünk néhány borról, borozásról szóló verset, idézetet a finom nedű kóstolgatása mellé a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. A bor társaságban még finomabb, ahogy Hamvas Béla írja: „Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”
„A  bor és az édes szerelem
Két nagy földi jó,
De csak úgy, ha a szerelem új,
A bor pedig ó.”
Jeszenszky Danó

2022. október 14. péntek 16.00-18.00
Illyés Gyula legszebb verseiből
Versbarátok klubja

Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig
Illyés Gyula gyönyörű versei szólalnak meg a Versbarátok tolmácsolásában a péntek esti klubfoglalkozáson. Ahogy a háromszoros Kossuth-díjas költő, író, drámaíró, műfordító, lapszerkesztő írja: „A huszadik században a vers annyira öncélúvá alakult, hogy némelynek írója úgy véli, ami átvillan a fején, az már líra. Rettenetes félreértés. A versben nem magunkról és magunknak kell beszélnünk, hanem azokról a gondolatokról, érzésekről, amelyek ott lappangnak az olvasókban is.”

2022. október 21. péntek
A Budai vár szépségei
Wekerlei világjárók

Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
A Budai Várnegyed Budapest I. kerületének egyik városrésze, 1987 óta az UNESCO Világörökség listáján „Budai Várnegyed” néven szerepel. Számos középkori műemlék, 17-18. századbeli gyönyörű épület található a területén. A középkori utazók szerint "Európának három város a gyöngye, Velence a vizeken, a síkon Firenze, és Buda a hegyen." A könyvtárosok által készített fotók ízelítőt nyújthatnak a romantikus várnegyed szépségeiből.

2022. október 24-30. hétfő-vasárnap
Kazinczy, a nyelvújító
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
Kazinczy Ferenc író, költő, a nyelvújítás vezéralakja 263 évvel ezelőtt, 1759. október 27-én született. Kazinczyra emlékezve a hét minden napján a költő szép versei olvashatóak a könyvtár elektronikus felületein. Kazinczy megfogalmazásában: „A nyelv olyan, mint az ég a maga egymásba futó színeinek gyönyörű játékával.” Ahogy írja: „A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

2022. október 21. péntek 17.00-18.00
Őszi mesék és kézműveskedés
Péntek esti mesék

Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-14 éves korig
Szeretettel várjuk a gyerekeket, a szülőket és a nagyszülőket az őszhöz, a természethez kapcsolódó bábos mesékkel a Wekerlei Könyvtárba! A mesés kalandozás után közös kézműveskedésre hívjuk a kicsiket és a nagyobbakat! Az őszi természetben található növényekből, terményekből készítünk együtt játékokat és dísztárgyakat.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1/282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
 

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, 2022. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban, Díjmentes beiratkozás és megbocsátás hete, Őszi könyves ajándéknapok, Verses szüret - boros költészet, Illyés Gyula legszebb verseiből, A Budai vár szépségei, Kazinczy, a nyelvújító, Őszi mesék és kézműveskedés

Kapcsolódó programok

2022. évi szeptember havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi szeptember havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.10.16.)

2022. évi szeptember havi programok a Wekerlei Könyvtárban: Őszies költemények - Versbarátok klubja; Vár a Bory-vár - Wekerlei világjárók; Faludy György születésnapjára; A népmese napja papírszínházas mesékkel - Péntek esti mesék; Versek szívből szívnek - A szív világnapja; Vidám népmesék hete; A népmese napja - Népmesék óvodás és iskolás csoportoknak; Benedek Elekre emlékezve;

Bővebben
Benedek Elekre emlékezve

Benedek Elekre emlékezve (archiválva 2022.10.16.)

Benedek Elekről és Benedek Elektől olvashatnak többet az érdeklődők a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. Benedek Elek: A jó barátok Nem félek én, bármerre járjak, Ha velem jön e kedves állat. Szívem nyugodt, hogyha őt látom, Ő az én leghívebb barátom, Kedves barátom. Erdőt, mezőt vele bolyongom, Vele játszom, ha nincs más dolgom. Hozzám simul, ha bús a kedvem, Csuda-e, hogyha megszerettem? Úgy megszerettem!

Bővebben
Wekerlei Napok

Wekerlei Napok (archiválva 2022.10.16.)

A Wekerlei Könyvtár sátrában „100 éves Kispest” kvízzel, vidám kézműveskedéssel és ajándékkönyvekkel várjuk a látogatókat vasárnap.

Bővebben
Kazinczy, a nyelvújító

Kazinczy, a nyelvújító (archiválva 2022.11.25.)

Kazinczy Ferenc író, költő, a nyelvújítás vezéralakja 263 évvel ezelőtt született. Kazinczyra emlékezve a költő szép versei olvashatóak a könyvtár elektronikus felületein. „A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

Bővebben
2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.12.01.)

Novemberi nagy költőink - Versbarátok klubja; A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra iskolásoknak; A magyar nyelv napjának ünnepe egy héten át; Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták 3. - Író-olvasó találkozó a szerzővel és vendégeivel; Csodás Duna - Wekerlei világjárók; Mikulásváró mesék - Péntek esti mesék;

Bővebben
Adventi versünnep - Versbarátok klubja

Adventi versünnep - Versbarátok klubja (archiválva 2022.12.13.)

Az év utolsó, december havi Versbarátok klubjának összejövetelén adventi és karácsonyváró ünnepi verselés, illatos tea és finom sütemények várják a versbarátokat.

Bővebben
2023. évi január havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi január havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.02.06.)

Érdekességek az év első napjára; Petőfi Sándorra emlékezve - Petőfi versek a hét minden napjára; „Péntek volt és 13 ...” - egy szerencsés-szerencsétlen nap; A magyar kultúra napja - Szép magyar versek a hét minden napjára; Pécsi pillanatképek - Wekerlei világjárók; Petőfiről - Petőfitől - Versbarátok klubja;

Bővebben
2023. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.03.01.)

Közös verselés az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából - Versbarátok klubja; Helsingør - „Hamlet” városa - Wekerlei világjárók; Az anyanyelv nemzetközi napja - Rendhagyó irodalmi órák kispesti iskolásoknak; Tavaszváró mesék és vidám kézműveskedés - Péntek esti mesék;

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!