2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.12.01.)

2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. november 11. péntek
Novemberi nagy költőink - Versbarátok klubja
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig
Az est egyik témája a november, az elmúlás. A novemberi hónapra több magyar költő születési és halálozási napja esik, így rájuk is emlékezünk a klubfoglalkozás keretében: Illyés Gyula, Határ Győző, Áprily Lajos, Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Pilinszky János. Várunk minden Verskedvelőt a témákhoz kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!


2022. november 11. péntek
A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra iskolásoknak
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 6-14 éves korig

Játékos anyanyelvi kalandozás a Wekerlei Könyvtárban. A magyar nyelv napja alkalomból rendhagyó irodalmi órára várjuk a kispesti általános iskolák diákcsoportjait pedagógus kísérőikkel. Az interaktív programon a fiatalok játékosan hasznosíthatják azt a tudást, amit a magyar nyelvi- és irodalomórákon megszereztek, és igyekszünk hozzájárulni ahhoz is, hogy az eddigi ismereteket az összeállított nyelvi játékokon keresztül tovább bővítsék.

2022. november 7-13. hétfő-vasárnap
A magyar nyelv napjának ünnepe egy héten át
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
Szép magyar versek a hét minden napjára! A magyar nyelv napja a közfigyelmet igyekszik ráirányítani a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre. Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává. 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő, a magyar nyelv és nemzetiségről szóló 1844. évi II. törvényt.

2022. november 18. péntek 17.00-18.30
Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták 3. - Író-olvasó találkozó a szerzővel és vendégeivel

Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig
Egy különleges, beszélgetős író-olvasó találkozóra várunk minden kedves érdeklődőt a Wekerlei Könyvtárba Veréczi Frick Zsuzsa „A repülést szolgálták 3.” című kötetének könyvbemutatójára.
Az eddig elkészült három kötetben elénk tárul egy különleges világ, a kerítéssel körülzárt város, Ferihegy élete, mindennapjai. A történetek elmesélői részesei voltak az eseményeknek a légiközlekedési szakma különböző területeiről. Vannak közöttük pilóták és forgalmi tisztek, repülőgépszerelő, fedélzeti mérnök, légiforgalmi irányító, rakodó, határőr vagy éppen kormányjáratok biztonsági tisztje.
Az est vendégei lesznek Földessy Edit és Földessy-Kováts Judit légiutaskísérők, valamint Nagyváthy Sándor Tu-154-es fedélzeti mérnök.
A könyvtárban lehetőség lesz dedikálásra és kötetlen beszélgetésre is a könyvbéli jelenlévő szereplőkkel.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben, telefonon, Facebookon vagy személyesen lehetséges.

2022. november 18. péntek 17.00-18.00
Csodás Duna - Wekerlei világjárók
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
A Duna a világ „legnemzetközibb” folyója, 10 országon halad át, vízgyűjtő területe pedig 7 további országot érint. A Duna évszázadok óta, és ma is meghatározó földrajzi tényező a magyar főváros életében. Tartsanak velünk Budapest csodás folyóját bemutató virtuális fotós utazásunkon - a szépséges folyó, ahogy a könyvtárosok fotós szemmel látják.


2022. november 25. péntek
Mikulásváró mesék - Péntek esti mesék
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-14 éves korig
A fehér szakállú, nagy puttonyos Mikulás zsákjában mindenféle finomság, ajándék és szép mesék vannak a Wekerlei Könyvtárból. Kedves mikulásváró mesékkel szeretnénk megajándékozni a gyermekeket és a meseszerető felnőtteket az ünnepi alkalomból. A mesék után a vidám kézműveskedés sem maradhat el.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar

Kapcsolódó programok

Kazinczy, a nyelvújító

Kazinczy, a nyelvújító (archiválva 2022.11.25.)

Kazinczy Ferenc író, költő, a nyelvújítás vezéralakja 263 évvel ezelőtt született. Kazinczyra emlékezve a költő szép versei olvashatóak a könyvtár elektronikus felületein. „A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

Bővebben
Adventi versünnep - Versbarátok klubja

Adventi versünnep - Versbarátok klubja (archiválva 2022.12.13.)

Az év utolsó, december havi Versbarátok klubjának összejövetelén adventi és karácsonyváró ünnepi verselés, illatos tea és finom sütemények várják a versbarátokat.

Bővebben
2023. évi január havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi január havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.02.06.)

Érdekességek az év első napjára; Petőfi Sándorra emlékezve - Petőfi versek a hét minden napjára; „Péntek volt és 13 ...” - egy szerencsés-szerencsétlen nap; A magyar kultúra napja - Szép magyar versek a hét minden napjára; Pécsi pillanatképek - Wekerlei világjárók; Petőfiről - Petőfitől - Versbarátok klubja;

Bővebben
2023. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.03.01.)

Közös verselés az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából - Versbarátok klubja; Helsingør - „Hamlet” városa - Wekerlei világjárók; Az anyanyelv nemzetközi napja - Rendhagyó irodalmi órák kispesti iskolásoknak; Tavaszváró mesék és vidám kézműveskedés - Péntek esti mesék;

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!