2023. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.08.15.)

2023. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Nyári költők, nyári versek - Versbarátok klubja
Klubvezető: Juhász Magda
Időpont: 2023. július 7. péntek 16.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Nagy László (1925. 07. 17. - 1978. 01. 30.) Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, grafikus, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja 97 évvel ezelőtt, július 17-én született. Füst Milán (1888.07. 17.- Budapest, 1967. 07. 26.) Adyval, Móriczcal, Babitscsal, Kosztolányival, Karinthyval együtt - a Nyugat első nemzedékének legkiemelkedőbb alkotói közé tartozott. A két júliusi születésű költő, Füst Milán és Nagy László szép versei szólalnak meg a Versbarátok tolmácsolásában a klubfoglalkozáson.

Hűsítő nyári versek forró napokra
Időpont: 2023. július 10-16. hétfő-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
A nyár, a szikrázó napsütés, a bárányfelhős kék ég, a bódítóan illatos virágok, a hűsítően langyos szellő, a végtelen szabadság érzése, a kacagás és az önfeledt vidámság időszaka, sokunk kedvenc évszaka. A nyár szépségét költőink gyönyörű nyári költeményekben verselték meg. A hűsítő nyári versek egy héten át olvashatóak a könyvtár honlapján és Facebook oldalán.

Madách Imre élete képeken
Fűzy-Molnár Zoltán fotókiállítása

Időpont: 2023. július 10-31. hétfő-hétfő
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 9-99 éves korig
Madách Imre - magyar költő, író, ügyvéd, politikus, a Kisfaludy Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a magyar irodalom és drámaköltészet kiemelkedő alakja 200 évvel ezelőtt született. Madách Imre élete képeken a Wekerlei Könyvtárban.

Madách Imre élete képeken
Fűzy-Molnár Zoltán virtuális fotókiállítása

Időpont: 2023. július 10-31. hétfő-hétfő
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 9-99 éves korig
Madách Imre - magyar költő, író, ügyvéd, politikus, a Kisfaludy Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a magyar irodalom és drámaköltészet kiemelkedő alakja 200 évvel ezelőtt született. Madách Imre élete képeken online a Wekerlei Könyvtár Facebook oldalán és honlapján.

Helnaes világítótorony és strand, fotós séta - Wekerlei világjárók
Időpont: 2023. július 17-31. hétfő-hétfő
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Kalandozzon velünk a csodás Dániában! A Helnaes világítótorony és strand mesébe illő látvány. A közelben a dombtetőn egy elbűvölő fehér templom áll, a kertben színes virágok pompáznak. Távolabb egy régi, nádfedeles malom látható, és a szépséges kék tenger amerre a szem ellát.
A könyvtárosok által készített fotók megtekinthetőek a könyvtár honlapján és Facebook oldalán július végéig. Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!

„Mesés” hét - Péntek esti mesék
Időpont: 2023. július 24-30. hétfő-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Mesék gyerekeknek a hét minden napjára online, a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. A Vakáció mesékkel még élvezetesebb - a nagyobbak már maguk olvashatják, a kisebbeknek pedig felolvashatják a szülők, a nagyszülők vagy nagyobb testvérek. A mesék birodalma csodás, ámulatba ejtő, mindenkit elvarázsol, a jó elnyerheti megérdemelt jutalmát és szórakoztatva tanít kicsiket, nagyokat.
„A mesékben benne van annak a lehetősége, hogy mindazt, ami a világban rosszul működik, meg lehet változtatni.” - Boldizsár Ildikó

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, 2023. évi július havi programok a Wekerlei Könyvtárban, Versbarátok klubja, Wekerlei világjárók, Péntek esti mesék, Nyári költők, nyári versek - Versbarátok klubja, Hűsítő nyári versek forró napokra, Helnaes világítótorony és strand, fotós séta - Wekerlei világjárók, „Mesés” hét - Péntek esti mesék

Kapcsolódó programok

2023. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.07.10.)

Pedagógusnapi verses köszöntő; Nyári könyves ajándéknapok; Júniusi költők és költemények - Versbarátok klubja; A dániai Stevns Klint és környéke - Wekerlei világjárók; Kispesti Városünnep; Versek Apák napjára szeretettel; Thaiföld titkai - Wekerlei világjárók; Szünidei könyvajánló - Péntek esti mesék;

Bővebben
2023. évi augusztus havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi augusztus havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.09.06.)

Nyári Wekerle fotókon egy héten át; „Regényes” heti könyvajánló; Irodalmi humor egy héten át; Nyár könyvtárosszemmel - Wekerlei világjárók; Szent István király, az államalapítás és az új kenyér ünnepe; Vidám „iskolás” versek és mesék - Péntek esti mesék;

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Misztikus - Thaiföld Wekerlei világjárók :: 2023. 06. 23.

Misztikus - Thaiföld Wekerlei világjárók :: 2023. 06. 23.

Csodás távol-keleti világ: buddhista szentélyek, ősi kolostorok, mesés paloták, romantikus halászfalvak, szemet gyönyörködtető természeti képződmények, különleges sziklaalakzatok, pálmafák, homokos tengerpartok … ez Thaiföld. A skorpió és lisztkukac frissen sütve finom eledel! 🙂

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!