Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják - beszélgetőkönyv (archiválva 2019.11.22.)

Alkalmak:
2019. 11. 15., péntek 17:30 - 19:00

Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják - beszélgetőkönyv
Beszélgetések a magyar polgári légiközlekedés elmúlt évtizedeiről, kulisszatitkairól

Időpont: 2019. 11. 15., péntek 17.30-19.00
Előadó: Veréczi Frick Zsuzsa író
Vendégek: Földessy Edit, Bogdán Anikó, Lovasné Verner Adrien és szolgálati beosztásuktól függően Földessy-Kováts Judit, Szó Péter légiutas-kísérők

Veréczi Frick Zsuzsa évtizedekig dolgozott a Magyar Légiközlekedési Vállalatnál /MALÉV/, közben kikacsintgatott az írás, az újságírás felé. Bosznia-Hercegovinából és Koszovóból tudósította a Magyar Nemzetet, az akkor induló Heti Válasz folyóiratot, majd a Népszabadságot. Társszerzője a „K. und K. kalandozások - Avagy a Habsburg Birodalom nyomában a XXI. században” című (Népszabadság Zrt. - Budapest, 2007) könyvnek. Első önálló kötete, „A repülést szolgálták” 2013-ban jelent meg.
„Kerítésen belüli világ. Tág ez a világ, mert beletartozik a repülőtér, de beletartoznak a városi irodák, a külföldi irodák is. Egy olyan világ, ahol egy burokban dolgoztunk mind, akik a „kerítésen belül” voltunk akár malévesként, akár LRI-sként, akár határőrként. Különleges világ volt és különleges világ ma is mindazoknak, akiknek munkája a „kerítésen belülre” szólítja őket.
A történeteket annak részesei szemével elevenítjük meg, legyen az illető pilóta vagy forgalmi főnök, tranzitos vagy szerelő, fedélzeti mérnök vagy légiforgalmi irányító, határőr vagy kormányjáratok biztonsági főnöke. Kirajzolódik a légiközlekedés hihetetlenül összetett háttere, amire a kedves utas legtöbbször a legkevésbé gondol, hány szakma és hány ember gondos összjátéka kell ahhoz, hogy ő biztonságosan eljusson A pontból B pontba a levegőben. Mi tudásanyag, gyakorlat és felkészültség, milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki sikeresen helytálljon ebben a nagyon kemény követelményeket támasztó közegben. És megszólalnak a mai utasszállítás résztvevői is: hogyan dolgoznak a légiutas-kísérők a diszkont légitársaságoknál, de azt is elmondják, hogy mennyire nem luxus az ötcsillagosoknál pörögni a prémium osztályokon sem.”

Egy különleges, beszélgetős író-olvasó találkozóra várunk minden kedves érdeklődőt a Wekerlei Könyvtárba, ahol a könyv írója légiutas-kísérőkkel beszélget, bepillanthatunk a munkájuk kulisszatitkaiba. Milyen volt a fedélzeti munka 25-30 évvel ezelőtt, és milyen ma, az Öböl-menti ötcsillagos légitársaságoknál? Az este folyamán lehetőség lesz dedikálásra és kötetlen beszélgetésre is a könyvbéli jelenlévő szereplőkkel.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könytár, Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták - beszélgetőkönyv, író-olvasó találkozó, repülés, MALÉV, Magyar Légiközlekedési Vállalat, légiutas-kísérők, dedikálás

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!