2019. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2019.12.03.)

2019. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Versbarátok klubja
November versekben

Időpont: 2019. 11. 08., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
Az est egyik témája a november, az elmúlás.
A novemberi hónapra több magyar költő születési és halálozási napja esik, így rájuk is emlékezünk a klubfoglalkozás keretében: Illyés Gyula, Határ Győző, Áprily Lajos, Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Pilinszky János.
Várunk minden verskedvelőt a témákhoz kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Északi Irodalom Hete a Wekerlei Könyvtárban
Időpont: 2019. 11. 11., hétfő 10.00-14.00
Könyvtárunk csatlakozott a Skandináv Ház Alapítvány által meghirdetett kezdeményezéshez.
Skandináviában minden évben megtartják az Északi Irodalom Hetét  (idén 2019. november 11‒17.).  A programsorozat lényege, a már sötét és hideg novemberi hétköznapokba egy kis melegséget és közösségi aktivitást vinni felolvasások és irodalom segítségével.
2019. november 11-ére, hétfőre várjuk a kispesti iskolás csoportok (3., 4., 5. és 6. osztályosok) jelentkezését. A felolvasásokat tanítási óra keretein belül tervezzük, 45 perces váltásokkal 10.00-től 14.00 óráig. A felolvasások mellett a kisebbeknek színezőkkel és szélforgó készítéssel, a nagyobbaknak Skandináviához kapcsolódó kvízzel, rövid ismeretterjesztő bevezetővel készülünk. A programon a részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött.
A felolvasásra kiválasztott könyvek:
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi születésnapja (svéd)
Jostein Gaarder: Sofie világa (norvég)
Karen Blixen: Babette lakomája (dán)

A repülést szolgálták, a repülést szolgálják
Beszélgetések a magyar polgári légiközlekedés elmúlt évtizedeiről, kulisszatitkairól Veréczi Frick Zsuzsa könyve alapján.

Időpont: 2019. 11. 15., péntek 17.30-19.00
Előadó: Veréczi Frick Zsuzsa író
Vendégek: Földessy Edit, Bogdán Anikó, Lovasné Verner Adrien és szolgálati beosztásuktól függően Földessy-Kováts Judit, Szó Péter légiutas-kísérők
Az utazást kedvelő emberek már repültek, repülnek vagy a jövőben repülni fognak, így ez a különleges, beszélgetős író-olvasó találkozó mindenkinek érdekes lehet!
A könyv írója - aki évtizedekig dolgozott a Magyar Légiközlekedési Vállalatnál /MALÉV/ - légiutas-kísérőkkel beszélget, bepillanthatunk munkájuk kulisszatitkaiba. Milyen volt a fedélzeti munka 25-30 évvel ezelőtt, és milyen ma, az Öböl-menti ötcsillagos légitársaságoknál?
Az este folyamán lehetőség lesz dedikálásra és kötetlen beszélgetésre is a könyvbéli jelenlévő szereplőkkel.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók
Varázslatos Vietnám és Szingapúr

Időpont: 2019. 11. 22., péntek 17.30-18.30
Előadók: Fazekas Gábor és édesanyja, Fazekasné Gálfi Ágnes
Egy különleges, Vietnámot és Szingapúrt bemutató úti beszámoló.
Az előadók bő kéthetes kirándulásuk alatt fáradhatatlanul fedezték fel Vietnám számos helyszínét. Tették ezt vonattal és busszal, a helyi emberek szokásaihoz igazodva. Útjuk során az ország történelmét is megismerhették, valamint gyönyörködhettek a csodálatos természeti szépségekben. Az országban ma már a béke az úr, azonban a két utazó nemcsak a régmúlt, hanem a közelmúlt sokszor fájó emlékhelyeit is végigjárta. Pár napos szingapúri tartózkodásuk alatt belecsöppentek a kínai újév előkészületeibe, és képet kaphattak arról is, hogy miért tartják a világ egyik legfejlettebb városának a metropoliszt. Útjukat rövid pihenéssel zárták Szingapúr mesterséges tengerpartján, amelynél kellemesebb üdülőpart csak kevés van a világon.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek esti mesék
Színpompás arcfestés és kézműveskedés

Időpont: 2019. 11. 29., péntek 17.00-18.00
Arcfestő: Brösztl Éva /csiriviri.hu/
Kézműves: Tóth Éva
Hamarosan itt a Mikulás és a karácsony. A könyvtár meglepi a gyerekeket egy tarka-barka arcfestéssel, origamizással és kézműveskedéssel.
Az arcfestéssel a kicsik kedvenc mesefigurájuk bőrébe bújhatnak egy estére.
A kis kézművesek pedig sok szép „télapós-hóemberes” saját alkotással térhetnek haza.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Versbarátok klubja, Wekerlei világjárók, Vietnám és Szingapúr, Északi Irodalom Hete, Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják, Író-olvasó találkozó, Péntek esti mesék, arcfestés és kézműveskedés

Kapcsolódó programok

Versbarátok klubja - november versekben

Versbarátok klubja - november versekben (archiválva 2019.11.22.)

Az elmúlás hónapja - novemberi költők: Illyés Gyula, Határ Győző, Áprily Lajos, Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Pilinszky János. 2019.11.08.16.00-17.00

Bővebben

Kapcsolódó cikkek