Aktuális kulturális - Nemzetközi Jazz Nap (archiválva 2020.05.24.)

Aktuális kulturális
Nemzetközi Jazz Nap - International Jazz Day

2020. 04. 30.

Az UNESCO 2011-ben nyilvánította április 30-át a jazz ünnepének Herbie Hancock jószolgálati nagykövet, világhírű jazz-zongorista kezdeményezésére.
Az ünnepség mind az UNESCO, mind pedig az ENSZ hivatalos naptárában is szerepel.
A szervezők, az UNESCO, a Herbie Hancock Intézet és a dél-afrikai vendéglátók 2020 márciusában jelentették be, hogy idén elmarad a rendezvénysorozat, aminek keretében a gálakoncert Fokvárosban került volna megrendezésre.

A rendezvény hivatalos fórumán, a https://jazzday.com oldalon otthonról hallgathatunk igazi zenei csemegéket. Az online megtartható koncertek mellett a korábbi gálakoncertek közvetítésének ismétlései is megtalálhatóak a honlapon.

A jazz szerelmeseinek érdemes felkeresni az alábbi magyar oldalakat is.
https://hu-hu.facebook.com/JazzNap
https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely
https://magyarjazz.hu/programajanlok/502-a-jarvany-a-jazznapot-is-terdre-kenyszeritette

„A jazz-zenészek úttörő módon keresgélnek, kutatnak, nem nyugszanak bele eredményeikbe. Megtartják a keresési vágyat a bonyolultság árán is. Ez a lényeg. Az sem számít, ha a külső megítélés éppen nem kedvező. A jazz-zenészek hangzásvilágukból kitesznek egy szimbolikus kalácsot az asztalra, és felkínálják megosztásra. Lehet, hogy nem mindenki kér ebből a kalácsból. Lehet, hogy készülnek rossz kalácsok is. De a megosztani való mindig ott van. Egyedin. A pillanat művészete előremutatón, újító szándékkal az adás, az elfogadás örömét akarja harmóniába hozni. Ez a cél.” /Babos Gyula/Címkék: Wekerlei Könyvtár, Aktuális kulturális, Nemzetközi Jazz Nap - International Jazz Day

Kapcsolódó programok

Anyák napja

Anyák napja (archiválva 2020.05.11.)

Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat. 2020. 05. 03.

Bővebben
A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai (archiválva 2021.07.27.)

„Élő” kapcsolat a könyvtárossal, Irodalmi léleksimogató, Információk tárháza otthonról, "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból, Olvass online!, Heti színes, Aktuális kulturális, A COVID-19 koronavírussal kapcsolatos információk hiteles forrásokból, „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény

Bővebben