Wekerlei világjárók - Egy romantikus online séta Bálint napra (archiválva 2021.07.27.)

Alkalmak:
2021. 02. 12., péntek 00:01 - 23:59

Wekerlei világjárók
Egy romantikus online séta Bálint napra

Időpont: 2021. 02. 12., péntek - online program

Hamarosan itt a Valentin nap, a vasárnap a szerelmeseké. Mi lehetne szebb ajándék, mint a rózsa, ami kifejezi párunk iránti gyengéd érzelmeinket. Gül Baba virtuális rózsái illatosak, színpompásak és mesések.
Gül Baba, a Rózsák atyja, bektási dervis, muszlim szerzetes volt, aki 1541-ben a megszálló török sereggel érkezett Budára. A város elfoglalásának ünnepén, a dzsámivá átalakított Nagyboldogasszony templomban tartott hálaadó istentiszteleten halt meg a legenda szerint 1541-ben. A temetésén I. Szulejmán szultán is részt vett, beállt a koporsóvivők közé, és Gül Babát Buda védőszentjévé nyilvánította. A Gül Baba sírja fölé emelt türbét az 1500-as évek közepén a 3. budai pasa építtette. 2016-ban az épület és a kert felújításra került.
A kiállítóhelyre ellátogathatunk személyesen, vagy megnézhetjük a terület szépségeit párunkkal az otthoni kanapéról is, egy pohár finom bort kortyolgatva, 3D-s panorámás virtuális kirándulás keretében, így a romantikus est biztosított.
A könyvtár honlapján és Facebook oldalán érdekességeket olvashatnak a helyről és megtekinthetik a könyvtárosok által készített „rózsás” fotókat.
Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Valentin nap, szerelem

Kapcsolódó programok

Bálint-napi hiedelmek

Bálint-napi hiedelmek (archiválva 2021.04.30.)

Bálint napján nemcsak a termésre várható jóslat, hanem számos időjósló megfigyelés is tartozik ehhez a naphoz.

Bővebben
Mit ünneplünk Bálint napján?

Mit ünneplünk Bálint napján? (archiválva 2021.04.30.)

Hogy Bálintot vagy Valentint ünneplünk, teljesen mindegy, a két ünnep ugyanaz: Bálint ugyanis a Valentin név magyar megfelelője. Csupán arról van szó, hogy nyugati hatásra a Valentin-nap (Valentine’s Day) elnevezés vált divatosabbá.

Bővebben
2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.04.30.)

Farsangi mesék - Itt a farsang, áll a bál …, Wekerlei világjárók - Egy romantikus online séta Bálint napra, Bálint napi babonák és érdekességek, Versbarátok Klubja - Az anyanyelv nemzetközi napja, Péntek esti mesék - Egy tavaszváró mesés est

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. május 20., hétfő
NYITÁS: 2024. május 21.,
kedd 9.00-14.00


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!