Wekerlei világjárók: USA - keleti parti nagyvárosok (archiválva 2019.10.24.)

Alkalmak:
2019. 10. 18., péntek 17:30 - 18:30

Wekerlei világjárók
USA - keleti parti nagyvárosok

Időpont: 2019. 10. 18., péntek 17.30-18.30
Előadók: Somogyváriné Seregi Zsuzsanna és Somogyvári István

Az előadók utazásaik során közel 50 országban jártak, az USA-ban 4 alkalommal. A különleges vetített képes úti beszámoló keretében a keleti parti nagyvárosokat és az USA történelmét ismerhetjük meg.
A virtuális utazás állomásai: Boston, az amerikai függetlenség bölcsője; Plymouth, "Amerika szülővárosa" a korai telepesek és az indiánok életét bemutató skanzenjével; Newportban megcsodálhatjuk a Vanderbilt kastélyt; New Havenben a Yale Egyetem egyedülálló; New York, a Nagy Alma, mindenkinek jár belőle egy harapás; Philadelphia, az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának bölcsője; Baltimore, a főváros kikötője; végül a főváros, Washington DC és Mount Vernon, az első amerikai elnök családi birtoka.
Az USA-nak ez a területe a gazdasági és szellemi élet központja, a legsűrűbben lakott rész Észak-Amerikában.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.Címkék: Wekerlei Könyvtár, Wekerlei világjárók, USA, keleti parti nagyvárosok, képes úti beszámoló, virtuális utazás, Boston, Plymouth, Newport, New Haven, New York, Nagy Alma, Philadelphia, Baltimore, Washington DC, Mount Vernon, Amerikai Egyesült Államok, Észak-Amerika, Somogyváriné Seregi Zsuzsanna, Somogyvári István

Kapcsolódó programok

2019. évi október havi programok

2019. évi október havi programok (archiválva 2019.10.29.)

Megbocsátás hete - késedelmi díjak elengedése, díjmentes beiratkozás, október versekben, őszi francia dallamok, virtuális utazás az USA gyönyörű városaiba, népszerű mesék diafilmen.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!