2019. évi október havi programok (archiválva 2019.10.29.)

2019. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Országos Könyvtári Napok
Megbocsátás hete
Időpont: 2019. 09. 30-10. 06.
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a Wekerlei Könyvtár 2019. október 1-5. között késedelmi díj felszámítása nélkül veszi vissza a régebb óta kikölcsönzött könyveket. Az akció csak a hiánytalan és épségben visszahozott könyvekre vonatkozik.
2019. október 1-én és 2-án, kedden és szerdán díjmentesen iratkozhatnak be az új olvasók, valamint a már beiratkozott olvasók szintén díjmentesen újíthatják meg éves könyvtári tagságukat! Éljen a lehetőséggel, szeretettel várjuk!

Versbarátok klubja
Október versekben

Időpont: 2019. 10. 04., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
Az est témája az október, kinek mi jut eszébe az év 10. hónapjáról. Sok fontos októberi esemény van: az idősek, a pedagógusok, a zene és az állatok világnapjai, az aradi vértanúkra, az 1956-os forradalomra, az őszirózsás forradalomra való megemlékezés, a lelki egészség világnapja, az ölelés napja, stb. mellett többek között a nyári időszámítás vége is.
Várunk minden verskedvelőt a témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Őszi francia dallamok
Időpont: 2019. 10. 11., péntek 17.00-18.30
Előadó: Bernard Huther
Élvezzük együtt Bernard Huther francia muzsikus élőzenés előadását, kalandozzunk közösen a régi francia dallamok világában!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók
USA - keleti parti nagyvárosok

Időpont: 2019. 10. 18., péntek 17.30-18.30
Előadók: Somogyváriné Seregi Zsuzsanna és Somogyvári István
Az előadók utazásaik során közel 50 országban jártak, az USA-ban 4 alkalommal. A különleges vetített képes úti beszámoló keretében a keleti parti nagyvárosokat és az USA történelmét ismerhetjük meg.
A virtuális utazás állomásai: Boston, az amerikai függetlenség bölcsője; Plymouth, "Amerika szülővárosa" a korai telepesek és az indiánok életét bemutató skanzenjével; Newportban megcsodálhatjuk a Vanderbilt kastélyt; New Havenben a Yale Egyetem egyedülálló; New York, a Nagy Alma, mindenkinek jár belőle egy harapás; Philadelphia, az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának bölcsője; Baltimore, a főváros kikötője; végül a főváros, Washington DC és Mount Vernon, az első amerikai elnök családi birtoka.
Az USA-nak ez a területe a gazdasági és szellemi élet központja, a legsűrűbben lakott rész Észak-Amerikában.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek esti mesék
Népszerű mesék diafilmen

Időpont: 2019. 10. 25., péntek 17.00-18.00
Szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket egy izgalmas őszi diafilmvetítésre új vetítővel, új filmekkel a Wekerlei Könyvtárba! Új filmjeink: Bogyó és Babóca - Papírsárkány, Borsószem hercegkisasszony, A világszép kecskebéka, A négyszögletű kerekerdő lakói, A radírpók, Kipkopp és a többiek, Mazsola és a hóember, stb.
Repüljünk együtt a mesebeli országok csodálatos palotáiba, a távoli óriások földjére, küzdjünk meg közösen a hétfejű sárkányokkal, barangoljunk a mesék álomszép világában!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.Címkék: Wekerlei Könyvtár, októberi programok, Országos Könyvtári Napok, díjmentes beiratkozás, késedelmi díjak elengedése, Versbarátok klubja, október versekben, őszi francia dallamok, Wekerlei világjárók, USA, képes úti beszámoló, Amerikai Egyesült Államok, Péntek esti mesék, népszerű mesék diafilmen, Megbocsátás hete

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek