Esküvői fotózás a könyvtárban

Esküvői fotózás a könyvtárban

Egy kedves jegyes pár 2018 tavaszán azzal a furcsa kéréssel kereste meg a könyvtárosokat, hogy a Wekerlei Könyvtárban esküvői fotózást szeretnének tartani. Megtiszteltetésnek vettük az ötletet, és szívesen nyitottuk meg egy szép júniusi vasárnapon a könyvtár kapuit az ifjú pár számára.

Juhász-Kiss Regina, aki ma már boldog feleség, így mesél a fotózási helyszín kiválasztásáról és a könyvtárhoz kötődő élményeiről:

"A szomszédban lakunk, így többször jártunk korábban a Wekerlén. Fotózunk, így hamar megszerettük a környezetet. A férjem ráadásul történész, így számára a Wekerle szakmailag is mond dolgokat. Amikor elkezdtük szervezni az esküvőt, akkor eleinte csak szabadtéri látványosságok jutottak eszünkbe, ahol sort keríthetnénk a kreatív fotózásra. Rossz idő esetén viszont szükségünk volt zárt helyre is, és mivel könyvtáros vagyok, így elkezdtünk gondolkodni egy patinás könyvtárban: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületében. Itt egy rendezvény miatt nem engedélyezték a kreatív fotózást, vagyis alternatíva után kellett néznünk. Ekkor jutott eszünkbe a Wekerle, hiszen az itteni egy kicsi, meghitt könyvtár, ami ráadásul a szívünkhöz is közel áll. Ekkor még mindig csak rossz idő esetén kívántuk igénybe venni a könyvtárat, de amikor a fotósunkkal bejártuk a helyszínt, annyira megtetszett minden, és olyan sok ötlet fogalmazódott meg, hogy ekkorra már biztos volt: enélkül a különleges zárt tér nélkül nem lenne ugyanolyan az esküvő, hiszen ez a könyvtár oly sok dolgot megtestesít, ami rám és férjemre is jellemző. Az esküvőre 2018. június 23-án került sor. 16 óra körül elindultunk a Városligetbe, ahonnan már a Wekerlei Könyvtárba vezetett az utunk. Aznap egy szabadegyetemi előadás zajlott itt, így csak ennek végére, 18 órára érkeztünk. Nagyon megható volt, hogy az amúgy szabadságon lévő könyvtárosok helyett a kultúrház kollégája fogadott minket jóval a munkaidő után. Külön érdekesség volt, hogy milyen könyveket találtunk a fotózás során. Végül annyira belelkesedtünk, hogy a fotósunk is jóval a megbeszélt időponton túl volt csak hajlandó befejezni a fényképezést. Hiába, Semsei Eszter nélkül nem lennének most a kezünkben annak a csodálatos napnak a fényképei. A férjemmel azóta is rendszeresen emlegetjük hazafelé, hogy íme a „könyvtárunk”."

A fotókat Semsei Eszter készítette (Semsei Photography).

 

Kapcsolódó galéria (Esküvői fotózás 2018 nyara):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!



Címkék: esküvői fotó, esküvői fotózás, kreatív fotózás, Semsei Eszter

2018.10.20.