PÉNZ7 a Wekerlei Könyvtárban

PÉNZ7 a Wekerlei Könyvtárban

Időpont: 2023. 03. 08. 11.00-13.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Téma: Pénz7

A MátrixSuli Általános Iskola alsós és felsős diákcsoportjai látogattak el egy-egy „pénzes” órára a könyvtárba a PÉNZ7 alkalmából. Beszélgettünk a pénzről, a pénz kialakulásáról, az árupénzről, a gazdag Krőzus király pénzéről, a firenzei aranyforintról, a mai pénzről és a magyar forint történetéről.
A fiatalok megismerhették az egyik legnagyobb és legnehezebb árupénzt is, a Yap-szigeti mészkőérméket. Az óriási, megmunkált, fizetőeszközként használt kőkorongokat nagy távolságokból vitték a szigetre, és státusszimbólumként a házak elé állították azokat. A legnagyobb példányok átmérője elérte a 4 métert, súlyuk a 2 tonnát.
Szó volt arról, hogy miért van szükség a megtakarításokra, beszéltünk a takarékoskodás fontosságáról és a tudatos pénzügyi tervezésről is.
„Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.” /közmondás/

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó galéria (PÉNZ7 a Wekerlei Könyvtárban - MátrixSuli Általános Iskola alsós és felsős diákcsoportjai :: 2023. 03. 08. 11.00-13.00):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Wekerlei Könyvtár, PÉNZ7, MátrixSuli Általános Iskola

2023.03.08.

Kapcsolódó programok

2023. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.04.01.)

Nőnapi és tavaszhívogató dallamok; Szép versek a költészet világnapja alkalmából - Versbarátok klubja; Élménymorzsák Finnországból és Lettországból - Wekerlei világjárók - Vetített képes úti élménybeszámoló; Fotós séta a Kolonics György sétányon - Wekerlei világjárók; A költészet világnapja - Rendhagyó irodalmi órák kispesti óvodásoknak és iskolásoknak; Virtuális verselés a költészet világnapja alkalmából; Vidám mesék és kézműveskedés - Péntek esti mesék;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!