Wekerlei világjárók: Argentína (archiválva 2018.12.19.)

Alkalmak:
2018. 12. 14., péntek 18:00 - 19:30

WEKERLEI VILÁGJÁRÓK
Argentína, a világ nyolcadik legnagyobb területű országa - vetített képes előadás matétea kóstolóval
Időpont: 2018. 12. 14., péntek 18.00-19.30

Előadók: Tóth László Kristóf és Tóthné Nagy Nikoletta

A távoli Argentínáról viszonylag keveset tudunk mi, magyarok. Tudjuk, hogy Evita filmszerepét Madonna játszotta, de azt kevesen tudják, hogy mi volt Eva Duarte de Perón eredeti foglalkozása. A főváros, Buenos Aires neve nem „jó levegő”, hanem tényleges jelentése "jó szelek". Sokan nem tudjuk, hogy ki indította be a kadétképzést Argentínában, és ezt egy magyarnak miért lenne fontos tudnia.

Kristóf négy évig élt Argentínában, nagyon megszerette az országot és az argentin embereket. Főleg az Argentínával kapcsolatos élményeiről, érzéseiről mesél, arról, hogy milyen íze van egy choripannak chimichurri szósszal, milyen illat száll a parrilláról, milyen színe van a naplementének a Talampaya Nemzeti Parkban, hogyan dübörög alá a víz a Garganta del Diablonál, milyen érzés szentestét ünnepelni úgy, hogy este kilenckor nyugszik le a nap és 35 fok van.

Aki eljön erre az érdekes előadásra, az sok más mellett megtudhatja Evita eredeti foglalkozását, hogy mi az a choripan, ki volt Czetz János, ki vezette az argentínai Magyar Színjátszó Társaságot 1948-54 között és sok más Argentínával kapcsolatos egyéb érdekes információt. A jelenlévők megkóstolhatják a matéteát úgy, ahogy az argentinok készítik és fogyasztják.

A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni itt a programnál vagy a könyvtár elérhetőségein lehetséges. Címkék: világjárás, Argentína, Dél- Amerika

Kapcsolódó programok

Az indonéz szigetvilág

Az indonéz szigetvilág (archiválva 2018.11.24.)

Wekerlei világjárók: Bali és környező szigetek egy anya és lánya 6 éves életszakaszának szemszögéből. 2018. 11. 23-án.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek