A méhek napja - április 30. (archiválva 2020.05.07.)

Aktuális kulturális
A MÉHEK NAPJA - április 30.

2020. 04. 30.


1994-től az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére április 30-án ünnepeljük Magyarországon a méhek napját.
A program célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése, megkedveltetése az emberek számára. Emellett felhívják a figyelmet a méhek nélkülözhetetlenségére, a méhek megporzó munkája nélkül nem lenne élet a Földön.
A méheknek fontos szerepük van a növények beporzásában. Gyűjtenek pollent és nektárt is. A nektárt gyűjtő egyedek is poroznak be növényeket, de a pollent gyűjtők sokkal hatékonyabb beporzók.
„A méz tömény napsugár, sűrű cukor, kacagó szeretet.”, ahogy Böszörményi Gyula írja.
Ez a sárgán aranyló finomság nem csak csemege, hanem természetes gyógyszer is, az egészségünk őrzője.Címkék: Wekerlei Könyvtár, Aktuális kulturális, A méhek napja

Kapcsolódó programok

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai (archiválva 2021.07.27.)

„Élő” kapcsolat a könyvtárossal, Irodalmi léleksimogató, Információk tárháza otthonról, "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból, Olvass online!, Heti színes, Aktuális kulturális, A COVID-19 koronavírussal kapcsolatos információk hiteles forrásokból, „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!