2020. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2020.11.04.)

2020. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Országos Könyvtári Napok
Megbocsátás hete és díjmentes beiratkozási lehetőség

Időpont: 2020. 10. 05-10.
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a Wekerlei Könyvtár 2020. október 5-10. között késedelmi díj felszámítása nélkül veszi vissza a régebb óta kikölcsönzött könyveket. Az akció csak a hiánytalan és épségben visszahozott könyvekre vonatkozik.
Ezen a héten minden nap díjmentesen iratkozhatnak be az új olvasók, valamint a már beiratkozott olvasók szintén díjmentesen újíthatják meg éves könyvtári tagságukat.
Éljen a lehetőséggel, szeretettel várjuk!

Versbarátok klubja - online program
Október versekben

Időpont: 2020. 10. 16., péntek
Klubvezető: Juhász Magda
Az est témája az október, az évszakváltás és az ősz versekben.
Sok fontos októberi esemény van: az idősek, a pedagógusok, a zene és az állatok világnapjai, az aradi vértanúkra, az 1956-os forradalomra, az őszirózsás forradalomra való megemlékezés, a lelki egészség világnapja, az ölelés napja mellett többek között a nyári időszámítás vége is.
Csokorba gyűjtünk néhány szép verset az októberi eseményekkel kapcsolatosan, amiket a könyvtár honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Wekerlei világjárók - online program
Tata, a vizek városa fotókon

Időpont: 2020. 10. 23., péntek
Tegyen virtuális utazást velünk Tatára, a vizek városába a honlapunkon és a Facebook oldalunkon keresztül.
Tata egy bájos kisváros, ahová legalább egyszer érdemes ellátogatni! A város minden évszakban kedvelt kirándulási helyszín, és bármely korosztály számára kellemes élményeket nyújthat.

A Tata közepén lévő csodaszép Öreg-tó partján áll az ódon tatai vár. A tavat körbe lehet sétálni, kerékpározni, és különféle vízisportokra is van lehetőség. Érdemes megnézni az Esterházy-kastélyt, a romantikus Angolkertet a Cseke-tóval, a műromokkal és a kastéllyal. A vízimalmokat sem érdemes kihagyni! A Cifra-malom az 1960-as évek végéig használatban volt, ma már műemlék. Sok érdekesség van még a városban, többek között a katolikus plébániatemplom, a Kálvária-domb a kilátótoronnyal és a Geológus kerttel, a Harangláb, a Kapucinus templom és a Kőfaragó-ház. Tata környéke is bővelkedik a látnivalókban és programlehetőségekben.
A könyvtárosok által készített tatai fotók ízelítőt nyújthatnak a város szépségeiből. A képek a galériában tekinthetőek meg.
Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!


Péntek esti mesék - online program
Egy „mesés” papírszínházas este

Időpont: 2020. 10. 30., péntek
Szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket az otthoni képernyők elé egy izgalmas őszi, online papírszínházas estre a Wekerlei Könyvtárba.
Repüljünk együtt a mesebeli országok csodálatos palotáiba, a távoli óriások földjére, küzdjünk meg közösen a hétfejű sárkányokkal, barangoljunk a mesék álomszép világában!
„Mesés” kalandra fel!

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, októberi programok, Megbocsátás hete és díjmentes beiratkozási lehetőség, Versbarátok klubja - október versekben, Wekerlei világjárók - Tata, a vizek városa fotókon, Péntek esti mesék - egy „mesés” papírszínházas este

Kapcsolódó programok

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!