Szentföldi zarándoklat (archiválva 2019.03.23.)

Alkalmak:
2019. 03. 22., péntek 17:00 - 18:30

Wekerlei világjárók
Szentföldi zarándoklat

Időpont: 2019. 03. 22., péntek 17.00-18.30
Előadó: Mózer István

A Wekerlei világjárók vetített képes előadása a Szentföldre, és annak legfontosabb részébe, a Szent városba, Jeruzsálembe kalauzol el minket, ami mind a zsidó vallás, mind a kereszténység legszentebb helye, valamint az iszlám harmadik legszentebb városa.
Előadónk 2018 szeptemberében vett részt a magyarországi örmény kisebbség által szervezett zarándoklaton. Lelki vezetőjük Tóth Vencel ferences atya volt, aki hatalmas tudásával és remek kapcsolataival nagyban hozzájárult a zarándokút sikeréhez: egy éjszakát a jeruzsálemi Szent Sír templomban virrasztottak, Jeruzsálemben a Fehér Nővérek kolostorában, Tibériásban pedig valódi kóser szállóban laktak, csoportjukat fogadta Jeruzsálem örmény pátriárkája. Végigjárták a jeruzsálemi városfalakat, amiket Nagy Szulejmán szultán építtetett az 1526-ban Magyarországon szerzett prédából. A lelki, szellemi táplálékot kiválóan egészítették ki a gasztronómiai élvezetek.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.Címkék: Wekerlei világjárók, Wekerlei Könyvtár, úti beszámoló, utazás, Szentföld, Jeruzsálem, zarándoklat, Mózer István

Kapcsolódó programok