2021. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.11.27.)

2021. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Országos Könyvtári Napok a Wekerlei Könyvtárban
Időpont: 2021. október 4-8., hétfőtől péntekig
Az Országos Könyvtári Napok (2021. október 4-10.) programsorozat keretében a Wekerlei Könyvtár 2021. október 4-8. között KÉSEDELMI DÍJ FELSZÁMÍTÁSA NÉLKÜL veszi vissza a régebb óta kikölcsönzött könyveket. Az akció csak a hiánytalan és épségben visszahozott könyvekre vonatkozik.
2021. október 4-8. között DÍJMENTESEN IRATKOZHATNAK BE az új olvasók, valamint a már beiratkozott olvasók szintén díjmentesen újíthatják meg éves könyvtári tagságukat.
Mindenkit szeretettel vár a Wekerlei könyvtár!

Őszi Könyves Ajándéknapok 
Időpont: 2021. október 4-6-ig, hétfőtől szerdáig, nyitvatartási időben
/hétfőn: 15.00-19.00, kedden: 9.00-14.00, szerdán: 11.00-18.00 óra között/
Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtár előtt kihelyezett asztalokról az intézmény nyitvatartási idejében. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának. Minden nap friss könyvkínálattal várjuk az Irodalomkedvelőket a készlet erejéig az Országos Könyvtári Napok keretében.

Versbarátok klubja - Zene az irodalomban
Időpont: 2021. 10. 15., péntek 16.00-18.00
Klubvezető: Juhász Magda
Sok fontos októberi esemény van: az idősek, a pedagógusok, az állatok világnapjai, az aradi vértanúkra, az 1956-os forradalomra, az őszirózsás forradalomra való megemlékezés, a lelki egészség világnapja, az ölelés napja, a nyári időszámítás vége mellett többek között október 1-én ünnepeljük a Zene Világnapját is. Az est témája a zene: kinek mit jelent a zene, hogyan kapcsolódik a zene az irodalomhoz. Ahogy Victor Hugo írja: „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.”
Várunk minden költészetkedvelőt a témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek esti mesék - Papírszínházas mesék és őszi bütykölde gyerekeknek
Időpont: 2021. október 22., péntek 16.00-17.30
„Itt van az  ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.”
/Petőfi Sándor/
Szeretettel várjuk a gyerekeket, a szülőket és a nagyszülőket az őszhöz, a természethez kapcsolódó papírszínházas mesékkel a Wekerlei Könyvtárba! A mesés kalandozás után közös kézműveskedésre hívjuk a kicsiket és a nagyobbakat! Az őszi természetben található növényekből, terményekből készítünk együtt játékokat, dísztárgyakat!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók - Fotós séta a romantikus Gyulán és a viharsarki Békéscsabán
Időpont: 2021. október 29., péntek - online program
Gyula a sok romantikus parkjával, műemlékével, hangulatos utcáival, és fürdőváros jellegével jelentős turisztikai kincs a magyar és külföldi vendégek számára is. A város elbűvöli a fiatal szerelmeseket, az idősebbeket, számos szórakozási lehetőséget biztosít családok, gyerekek, kisebb-nagyobb baráti társaságok számára. Gyulán önfeledten kapcsolódhatunk ki, fürdőzhetünk, gyógyulhatunk, evezhetünk, lovagolhatunk, a rengeteg féle aktív pihenési lehetőség mellett a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatunk. Gyuláról többeknek először a vár, a várfürdő, a várszínház, a gyulai kolbász és a pálinka jut eszébe. Már az előbbiek miatt is érdemes akár egy hosszú hétvégi kikapcsolódást szervezni a városba, de sok más felfedezni való érdekességet is tartogat a hely.
A közeli megyeszékhelyre, Békéscsabára is érdemes ellátgatni. Az egykoron „Európa legnagyobb falujának” nevezett település híres többek között a gasztronómiai különlegességeiről, rendezvényeiről, például a csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról. Nemcsak finomakat lehet enni és inni a városban, hanem érdemes felfedezni a látnivalókat, ha pedig elfáradnának, akkor pihenhetnek a csabai strandon, a hívogató zöld parkokban vagy akár a város kedves főterén.
A könyvtárosok által készített gyulai és békéscsabai fotók ízelítőt nyújthatnak a városok szépségeiből.
Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Kép: saját készítésű fotó

 
  

 

Kapcsolódó galériák:Címkék: 2021. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban, Országos Könyvtári Napok a Wekerlei Könyvtárban, Könyves Ajándéknapok a Wekerlei Könyvtárban, Versbarátok klubja - Zene az irodalomban, Wekerlei világjárók - Fotós séta a romantikus Gyulán és a viharsarki Békéscsabán, Péntek esti mesék -Papírszínházas mesék és őszi bütykölde gyerekeknek

Kapcsolódó programok

Őszi Könyves Ajándéknapok

Őszi Könyves Ajándéknapok (archiválva 2021.10.21.)

A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának, és vissza sem kell hoznia a könyveket! Kellemes, izgalmas, lélekmelengető őszi olvasmányok kicsiknek és nagyoknak.

Bővebben
Versbarátok klubja - Zene az irodalomban

Versbarátok klubja - Zene az irodalomban (archiválva 2021.10.21.)

Az est témája a zene: kinek mit jelent a zene, hogyan kapcsolódik a zene az irodalomhoz. Várunk minden irodalomkedvelőt a témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!

Bővebben

Kapcsolódó cikkek