Wekerlei világjárók - A titokzatos Egyiptom világa (archiválva 2022.03.24.)

Alkalmak:
2022. 03. 18., péntek 17:00 - 18:00

A titokzatos Egyiptom világa
Wekerlei világjárók

Előadó: Kósa Ildikó idegenvezető
Időpont: 2022. március 18. péntek 17.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár

Kósa Ildikó jól ismeri Egyiptomot, egyrészt mint idegenvezető, másrészt magánemberként is rajong az országért, saját bevállása szerint „Egyiptom-mániás”.
Az ország, a korszak mindig is egyet jelentett az ősi tudással, titokkal, misztikummal, a különleges, képzeletet megragadó épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenség örökségével.
A sivatag homoktengerében magasodik a Nagy Szfinx, és őrködik a több mint hatezer éves ókori Egyiptom máig is rejtélyes emlékei fölött. Ez a páratlan civilizáció központi helyet foglal el az emberiség történelmében.
Egyiptom a legrégibb és leghosszabb ideig fennálló, egyedi kultúrával, hitvilággal és művészettel rendelkező ország, nincs párja a világon, sok ezer éve nyűgözi le az odautazókat. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek, a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak a történészek és a legtöbb ember számára is.
Az előadó nemcsak a közismert, hanem a kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert helyszínekre, történelmi helyekre, templomokra, sírokra, természeti látnivalókra is felhívja az érdeklődők figyelmét, hiszen a piramisokon túl is bőven van mit felfedezni, még azoknak is, akik sokadjára jártak már a lenyűgöző Egyiptomban.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a honlapunkon, Facebook oldalunkon, e-mail-ben vagy személyesen a könyvtárban.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós K. tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: konyvtar.kispest.hu; wekerleikonyvtar.hu
Facebook: facebook.com/wekerleikonyvtar

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.
 Címkék: Wekerlei Könyvtár, Wekerlei világjárók, A Titokzatos Egyiptom világa

Kapcsolódó programok

A víz világnapja

A víz világnapja (archiválva 2022.04.19.)

Szép „vizes” verseket és meséket olvashatnak az érdeklődők a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. „Csak akkor tanuljuk meg a víz értékét, ha kiszárad a kút.” /közmondás/

Bővebben
2022. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.04.19.)

Nőnapi és tavaszhívogató francia dallamok világa; Márciusi versözön - Versbarátok klubja; A Titokzatos Egyiptom világa - Wekerlei világjárók; A költészet világnapja versekben; A víz világnapja; „Mesésen” jókedvű fakanalak - Péntek esti mesék;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!