Budapesti karácsonyi fotók - Wekerlei világjárók (archiválva 2023.02.06.)

Alkalmak:
2022. 12. 16., péntek 00:01 - 23:59

Budapesti karácsonyi fotók
Wekerlei világjárók


2022. december 16. péntek

Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig

A karácsonyi fényekbe öltözött Budapest csodás látvány. A fővárosban a Kossuth téren, a Bazilikánál, a Szent István téren, és a város számtalan pontján láthatunk gyönyörűen feldíszített karácsonyfákat, betlehemi jászolokat, adventi koszorúkat és csillogó karácsonyi fényeket.
Fotós séta a karácsonyi hangulatú fővárosban a könyvtárosok által készített ünnepi képeken keresztül.

Harmadik alkalommal lett Európa legszebb karácsonyi vására az Advent Bazilika. A European Best Destinations nevű oldal rendezte meg idén is a versenyt, a karácsonyi vásárokra online szavazhattak az érdeklődők december 8-ig. A verseny nyertese 2022-ben az Advent Bazilika lett, ahogy korábban is két alkalommal már, 2019-ben és 2021-ben.
A Szent István téren, a Bazilika előtt egy közel 12 méter magas karácsonyfa áll, van korcsolyapálya, szelfipont, kovácsmesterek műhelye, hazai kézműves kiállítók ünnepi portékékkal, finom ételek és italok, koncertek, nem maradhat el a bazilika homlokzatán látható csodálatos fényfestés.

A Kossuth térre 2022-ben a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjéből érkezett az ország karácsonyfája. Az ezüstfenyő közel 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű és 6-8 tonnás súlyú, igazi ünnepi hangulatot teremt a téren.

Vörösmarty téri karácsonyi vásár, a Vörösmarty Classic Xmas szokásosan egy igazi karácsonyi hangulatú vásári forgatag, kézműves tárgyakkal, ünnepi ételekkel, italokkal és fényekkel.

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” Márai Sándor

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.Kapcsolódó programok

A Wekerlei Könyvtár ünnepi nyitvatartása

A Wekerlei Könyvtár ünnepi nyitvatartása (archiválva 2023.02.06.)

A Wekerlei Könyvtár ünnepi nyitvatartása: 2022. december 9-ig a szokásos nyitvatartási időben várjuk Olvasóinkat. 2022. december 12-től 2023. január 13-ig zárva tart a könyvtár. 2023. január 16-án, hétfőn 15.00 órától újra szeretettel várjuk Látogatóinkat!

Bővebben
2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.12.01.)

Novemberi nagy költőink - Versbarátok klubja; A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra iskolásoknak; A magyar nyelv napjának ünnepe egy héten át; Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták 3. - Író-olvasó találkozó a szerzővel és vendégeivel; Csodás Duna - Wekerlei világjárók; Mikulásváró mesék - Péntek esti mesék;

Bővebben
Adventi versünnep - Versbarátok klubja

Adventi versünnep - Versbarátok klubja (archiválva 2022.12.13.)

Az év utolsó, december havi Versbarátok klubjának összejövetelén adventi és karácsonyváró ünnepi verselés, illatos tea és finom sütemények várják a versbarátokat.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek