Wekerlei világjárók - Szicíliai álom (archiválva 2019.10.24.)

Wekerlei világjárók
Szicíliai álom

Időpont: 2019. szeptember 20., péntek 17.30-18.30
Előadó: Tóthé Nagy Nikoletta és Tóth László Kristóf

Egy különleges, vetített képes úti beszámoló keretében fedezhettük fel a Földközi-tenger legnagyobb szigetének, Szicíliának épített és természeti szépségeit, gyönyörű tengerpartjait, nyüzsgő városait, aktív vulkánjait és ínycsiklandozó helyi ételeit pénteken este Nikolettával és Kristóffal.
Szicílián szinte minden látnivaló megtalálható - ókori emlékek, épített és természeti szépségek, nyüzsgő városok, lélegzetelállító tengerpartok, és az aktív vulkánok is felfedezésre csábítanak.
A különleges vetített képes előadáson többek között az alábbi érdekes kérdésekre is válaszokat kaptunk:
Hol található az az épület, amelyről a világörökségi emblémát mintázták? Mi lehet az arancini, és mi a granita? Milyen ízű a szicíliai citromfagylalt és a pisztácia krém? Vajon hány ezer görög váza és korsó található sziget szerte a régészeti múzeumokban? Milyen érzés az Etna füstölgő csúcsának közelében belemélyeszteni a talpunkat a forró kavicsok közé? Milyen látvány tárul az ember szeme elé, ha felszáll az ericei funicularra? Van-e még egy olyan sziget, amelyet körbejárva három különböző tengerben is megmártózhatunk? Milyen érzés leülni a taorminai ókori görög színház kő padjára, és milyen kiállni a színpadra? Mire gondol az ember akkor, amikor megérinti a több ezer évvel ezelőtt élt kőfaragó vésőjének nyomát az ókori görög oszlopokat magába foglaló szirakúzai barokk templom falában?
Köszönjük előadóinknak az alapos felkészülést és az izgalmas élménybeszámolót!

Kapcsolódó galéria (Szicíliai álom - Wekerlei világjárók):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!



Címkék: Wekerlei Könyvtár, Wekerlei világjárók, vetített képes úti beszámoló, Szicília, Olaszország, Földközi-tenger legnagyobb szigete, ókori emlékek, vulkánok, épített és természeti szépségek

2019.09.20.

Kapcsolódó programok