2019. évi szeptember havi programok (archiválva 2019.09.27.)

2019. évi szeptember havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Versbarátok klubja
Időpont: 2019. szeptember 13., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
Az ősz szépsége számos magyar költőt ihletett meg, ahogy Petőfi is írja, „Itt van az ősz, itt van ujra, s szép, mint mindig, énnekem”. A szeptemberi klubfoglalkozás keretében az őszi verseké lesz a főszerep.
Az est másik témája, 109 éve, 1910. szeptember 22-én született Faludy György Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, író. A klubtagokkal közös versfelolvasással és versmegosztással emlékezünk Faludyra.
Várunk minden verskedvelőt a témákhoz kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei világjárók
Szicíliai álom

Időpont: 2019. szeptember 20., péntek 17.30-18.30
Előadó: Tóthé Nagy Nikoletta és Tóth László Kristóf
A Földközi-tenger legnagyobb szigetén, Szicílián szinte minden látnivaló megtalálható - ókori emlékek, épített és természeti szépségek, nyüzsgő városok, lélegzetelállító tengerpartok, és az aktív vulkánok is felfedezésre csábítanak. A különleges vetített képes előadáson többek között az alábbi érdekes kérdésekre is válaszokat kaphatunk. Hol található az az épület, amelyről a világörökségi emblémát mintázták? Mi lehet az arancini, és mi a granita? Milyen ízű a szicíliai citromfagylalt és a pisztácia krém? Vajon hány ezer görög váza és korsó található sziget szerte a régészeti múzeumokban? Milyen érzés az Etna füstölgő csúcsának közelében belemélyeszteni a talpunkat a forró kavicsok közé? Milyen látvány tárul az ember szeme elé, ha felszáll az ericei funicularra? Van-e még egy olyan sziget, amelyet körbejárva három különböző tengerben is megmártózhatunk? Milyen érzés leülni a taorminai ókori görög színház kő padjára, és milyen kiállni a színpadra? Mire gondol az ember akkor, amikor megérinti a több ezer évvel ezelőtt élt kőfaragó vésőjének nyomát az ókori görög oszlopokat magába foglaló szirakúzai barokk templom falában?
Ha szeretné megismerni Szicíliát, akkor jöjjön el az érdekes úti beszámolóra!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Könyves Ajándék Napok
Időpont: 2019. szeptember 21., szombat 9.00-13.00 és 09. 23., hétfő 15.00-19.00
Újra gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtárban szombaton délelőtt és hétfőn délután. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának a készlet erejéig. Jöjjön el, és vigyen haza néhány izgalmas könyvet az őszi estékre kikapcsolódásként!

Péntek esti mesék
A népmese napja

Időpont: 2019. szeptember 27., péntek 17.00-18.00
A népmese napját ünnepeljük Benedek Elek születésére emlékezve papírszínházas mesékkel péntek este a Wekerlei Könyvtárban, ahova várjuk a meseszerető gyerekeket, szülőket és nagyszülőket.
A Csimota kiadó Papírszínházának néhány népmese átdolgozását – Jancsi és Juliska, Békakirály, Piroska és a nagy mágus, Az aranyhalacska, A soknevű macska – hallgathatják és nézhetik meg az érdeklődők.
A japán eredetű Papírszínház, a Kamishibai, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A népmese napja
Népmesék óvodás és iskolás csoportoknak

Időpont: 2019. szeptember 30., hétfő 10.00-13.00
A nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján „mesés” felolvasó napot tartunk szervezett gyermekcsoportoknak a könyvtárban.
Hétfőn délelőtt 10.00-13.00 óra között 45 perces váltásokkal várjuk a kispesti óvodás és alsó tagozatos általános iskolás csoportok jelentkezését szeptember 20-ig a könyvtár elérhetőségein.
Meghívott vendégeink, előadóink gyönyörű népmesékkel, népzenével teszik emlékezetessé és tartalmassá a gyerekek számára ezt a különleges napot.
A programon a részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Versbarátok kubja, Faludy György, őszi versek, Wekerlei világjárók, Szicília, vetített képes úti beszámoló, Könyves ajándék napok, ajándékkönyvek, A népmese napja, Péntek esti mesék, mese, papírszínház, Benedek Elek, népmese, népzene

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!