"Mesés" népmese nap (archiválva 2019.09.27.)

Alkalmak:
2019. 09. 27., péntek 17:00 - 18:00

Péntek esti mesék
A népmese napja

Időpont: 2019. szeptember 27., péntek 17.00-18.00

A népmese napját ünnepeljük Benedek Elek születésére emlékezve papírszínházas mesékkel péntek este a Wekerlei Könyvtárban, ahova várjuk a meseszerető gyerekeket, szülőket és nagyszülőket.
A Csimota kiadó Papírszínházának néhány népmese átdolgozását – Jancsi és Juliska, Békakirály, Piroska és a nagy mágus, Az aranyhalacska, A soknevű macska – hallgathatják és nézhetik meg az érdeklődők.
A japán eredetű Papírszínház, a Kamishibai, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.Címkék: Wekerlei Könyvtár, Péntek esti mesék, papírszínház, A népmese napja, Benedek Elek, a nagy mesemondó, Kamishibai

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!