Nagy Dia Nap (archiválva 2019.07.01.)

A Wekerlei Könyvtár idén is csatlakozott az országos NAGY DIA (HÓ)NAP kezdeményezéshez. 2018. november 30-án délelőtt egy óvodás csoportot láttunk vendégül, este pedig gyerekek, szülők és nagyszülők élvezhették a közös mesés filmvetítést a könyvtárban!

A jó hangulatú rendezvényeken 7 kedves diafilm varázsolta el a gyerekeket és a felnőtteket. Megnéztük közösen a Piroska és a farkas, a Róka Rudi a cirkuszban, a Pinokkió kalandjai, az Aladdin és a csodalámpa, A tücsök és a hangya, Télapó szánkója és A nyúl óvoda vendégei című filmeket.

A diafilmek elsősorban a gyermekeknek szólnak, mint általában a mesék nagy része, ám a szülők, nagyszülők a saját gyermekkori élményeiket szívesen idézik fel, lelkesen nézik újra a régi kedvenc diafilmeket gyermekeikkel, unokáikkal, hiszen emlékeznek rá, hogy ez feledhetetlen élményeket nyújtó szórakozás volt számukra is korábban.

A kellemes, szórakoztató és játszva tanító mesevetítésnek még az a nagy előnye is van, hogy együtt van a gyermekkel a szülő, a család, a barátok, akár pénteken a Wekerlei Könyvtárban. A mesélés varázsa közösen repített el bennünket különböző tájakra, országokba, korokba, palotákba vagy akár egy cet gyomrába. A diafilmvetítés kicsit olyan, mint Aladdin csodalámpája, csak elkezdjük nézni a filmet, és ott lehetünk, ahol szeretnénk. Nekünk is vigyáznunk kell a diafilmekre, úgy, mint Aladdinnak a csodalámpájára, ápolnunk kell a vetítés hagyományát, átörökíteni a szeretetét, hiszen ezek felbecsülhetetlen kincsek a kicsik és nagyok számára egyaránt.

Jövőre újra találkozunk a Nagy Dia Napon a Wekerlei Könyvtárban! Addig is, diafilmnézésre fel!



Címkék: Nagy Dia (Hó)nap, diafilm, mese, mesefilm, filmvetítés, diafilmvetítés

2018.11.30.

Kapcsolódó programok

Nagy Dia Nap

Nagy Dia Nap (archiválva 2018.12.05.)

A Nagy Dia (Hó)nap keretében klasszikus mesék vetítése a könyvtárban. 2018.11.30., péntek 17.00-18.30

Bővebben