Decemberi programok (archiválva 2018.12.19.)

2018. évi december havi programok a Wekerlei Könyvtárban

CSALÁDI TÁRSASJÁTÉKOK a könyvtárban
A szórakoztató, gondolkodtató társasjátékainkat a játszani szerető ifjaknak, örök ifjaknak és családoknak ajánljuk, amikkel a könyvtár nyitvatartási idejében bárki játszhat.
Új játékaink: STORY CUBES (történetmesélős játék 6-99 éveseknek), ALIAS PARTY (beszélgetős játék 11-99 éveseknek), CARCASSONNE (díjnyertes taktikai játék 8-99 éveseknek), DIXIT (díjnyertes beszélgetős játék 8-99 éveseknek), QUATRO (díjnyertes stratégiai játék 8-99 éveseknek), CLUEDO (nyomozós játék 8-99 éveseknek), SCRABBLE (szójáték 10-99 éveseknek).

 

Karácsonyi KÖNYVES AJÁNDÉK NAP a Wekerlei Könyvtárban!
Időpont: 2018. 12. 01., szombat 9.00-13.00 és 12. 03, hétfő 15.00-19.00 óra között

Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtárban december első szombatján és az azt követő hétfőn. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki DÍJMENTESEN AJÁNDÉKKÖNYVEKET választhat magának a készlet erejéig.
Jöjjön el és vigyen haza néhány jó könyvet ingyenesen a közelgő téli estékre kikapcsolódásként, amiket vissza sem kell hoznia, hiszen minden ajándékkönyv véglegesen az Öné marad!

Izgalmas könyvekkel és szeretettel várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtárban!

 

VERSBARÁTOK KLUBJA
Adventi Versünnep

Időpont: 2018. 12. 07., péntek 16.00-18.00
Klubvezető: Juhász Magda

Az év utolsó, december havi Versbarátok Klubjának összejövetelén adventi és karácsonyváró ünnepi verselés, zene, illatos tea és finom sütemények várják a versbarátokat a közös Adventi Versünnep keretében. A klubtagok közül többen saját verseikkel is megajándékozzák a jelenlévőket.

 

WEKERLEI VILÁGJÁRÓK
Argentína, a világ 8. legnagyobb területű országa - vetített képes előadás matétea kóstolóval

Időpont: 2018. 12. 14., péntek 18.00-19.30

Előadók: Tóth László Kristóf és Tóthné Nagy Nikoletta

A távoli Argentínáról viszonylag keveset tudunk mi, magyarok. Tudjuk, hogy Evita filmszerepét Madonna játszotta, de azt kevesen tudják, hogy mi volt Eva Duarte de Perón eredeti foglalkozása. A főváros, Buenos Aires neve nem „jó levegő”, hanem tényleges jelentése "jó szelek". Sokan nem tudjuk, hogy ki indította be a kadétképzést Argentínában, és ezt egy magyarnak miért lenne fontos tudnia.

Kristóf négy évig élt Argentínában, nagyon megszerette az országot és az argentin embereket. Főleg az Argentínával kapcsolatos élményeiről, érzéseiről mesél, arról, hogy milyen íze van egy choripannak chimichurri szósszal, milyen illat száll a parrilláról, milyen színe van a naplementének a Talampaya Nemzeti Parkban, hogyan dübörög alá a víz a Garganta del Diablonál, milyen érzés szentestét ünnepelni úgy, hogy este kilenckor nyugszik le a nap és 35 fok van.

Aki eljön erre az érdekes előadásra, az sok más mellett megtudhatja Evita eredeti foglalkozását, hogy mi az a choripan, ki volt Czetz János, ki vezette az argentínai Magyar Színjátszó Társaságot 1948-54 között és sok más Argentínával kapcsolatos egyéb érdekes információt. A jelenlévők megkóstolhatják a matéteát úgy, ahogy az argentinok készítik és fogyasztják.

A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött: https://uj.konyvtar.kispest.hu/program/13

 

Adventi teadélután francia sanzonokkal, élőzenével
Időpont: 2018. 12. 17., hétfő 16.00-18.00

Előadó: Bernard Huther

Az év utolsó nyitvatartási napján szeretettel várjuk az Olvasóinkat egy finom teára, egy szívmelengető francia sanzon mellett a Wekerlei Könyvtárba! Válogasson, kölcsönözzön izgalmas könyveket kellemes zenehallgatás közben!

Az előadó, Bernád Huther francia zenész, 13 éve él Magyarországon. Évtizedek óta, ifjú kora kezdetétől zenél. Fiatalon az Astari nevű zenekart vezetette. Franciaországban számos fellépésen vett részt, híres előadókkal is játszhatott. Repertoárjában az 1902-1978. évek közötti híres francia sanzonok szerepelnek. Élvezzük együtt Bernard Huther élőzenés előadását, hallgassuk közösen a francia slágereket egy finom tea mellett!

Az előadó vezetésével a 2019. év januárjától kezdődően sanzon estek kerülnek megrendezésre havi rendszerességgel, ahová minden zenekedvelő, kikapcsolódni és táncolni vágyó érdeklődőt szeretettel várunk! Első alkalom időpontja: 2019. 01.04., péntek 17.00-18.30 óra között.

Minden programunkon a részvétel díjtalan!

 Címkék: könyvtári program

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

Kedves Olvasóink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel
2020. március 19-től a Wekerkei Könyvtár ZÁRVA tart!

A kölcsönzött könyvek lejárati határidejét 2020. augusztus 1-ig meghosszabbítottuk
minden Olvasónk számára.
A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.
Az aktuális információkról, változásokról a könyvtár honlapján és Facebook oldalán tájékozódhatnak!

Megértésüket köszönjük!