A madarak és fák napja :: 2023.05.05.

A madarak és fák napja

Időpont: 2023. május 5. péntek 10.00-11.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár

A madarak és a fák napja alkalmából a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola első osztályos diákjai látogattak el egy rendhagyó órára a Wekerlei Könyvtárba. Az ünnepi foglalkozáson a madarak és fák világával ismerkedtünk meg, sok érdekességet, kedves meséket hallhattak a gyerekek, utána mindenki lerajzolta a saját év madarát és fáját.
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”, ahogy Hermann Ottó írja. Május 10-e már 121 éve a természet és az élővilág védelmének napja, a természet ünnepe Magyarországon.
A madarak és fák napjának célja az, hogy az emberek, gyerekek és felnőttek természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja, a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó galéria (A madarak és fák napja a Wekerlei Könyvtárban :: 2023.05.05.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Wekelei Könyvtár, A madarak és fák napja, Kispesti Gábor Áron Általános Iskola első osztályos diákjai l

2023.05.05.

Kapcsolódó programok

Versek Anyák napjára szeretettel

Versek Anyák napjára szeretettel (archiválva 2023.05.14.)

Csokorba szedett gyönyörű versekkel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat virtuálisan a Wekerlei Könyvtár honlapján és Facebook oldalán!

Bővebben
2023. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Versek Anyák napjára szeretettel (online program); Ciprusi hangulat - Wekerlei világjárók - Vetített képes úti élménybeszámoló; A madarak és fák napja - Rendhagyó órák kispesti gyerekeknek; Májusi versözön - Versbarátok klubja; „Mesés” Gyermeknap - Péntek esti mesék; Tavaszi fák, virágok, madarak képeken - Wekerlei világjárók (online program);

Bővebben