„Péntek esti mese” pótló - Gyermeknapi papírszínházas mesék (archiválva 2020.11.18.)

„Péntek esti mese” pótló
Gyermeknapi papírszínházas mesék
Időpont: 2020. 05. 29., péntek


A Péntek esti mesék című sorozatunk gyermekprogramjai szokásosan minden hónap utolsó péntekén kerülnek megrendezésre.
Amíg a könyvtár ajtaja zárva, addig az események helyett, illetve azok idejében virtuális „mesés” kalandozásokat tehetnek velünk a gyerekek a könyvtár honlapján és Facebook oldalán. Ezen a pénteken, a gyerekek napja alkalmából papírszínházas mesékkel kedveskedünk a kicsiknek. Az online meséket hétvégén, vagy akár később is meg lehet nézni.
A Gyermeknap megünneplése Törökországból ered. Az ünnepet először 1920. április 23-án tartották meg Törökországban.
Magyarországon a gyerekek ünnepét 1931-ben rendezték meg először, akkor még Gyermekhétnek hívták és egy egész héten át tartott. Napjainkban május utolsó vasárnapján ünnepeljük a kicsiket hazánkban.
A virtuális könyvtári gyermeknapon a Hamupipőke és az Oroszlán úr sörénye című papírszínházas mesékkel várjuk a gyerekeket.
Szecsődi Tamás Leó Hamupipőke című meséjét Borogdai Zsuzsanna illusztrálta, tette színessé. A klasszikus mese papírszínház-feldolgozása biztatást nyújthat mindenki számára, idővel minden valóra válhat. A mese tanulsága az, hogy a jó, a kitartó mindig elnyeri jutalmát!
Nordine Bouguerine Oroszlán úr sörénye című meséje egy mulatságos, humoros történet a kopaszodó oroszlánról, aki Friccs úr, a loboncmester fodrászatában megújul. A fodrász új találmánya dús sörényt varázsol a kopaszodó oroszlán fejére, ám ennek persze nem várt mellékhatása is lesz. A mesét Juliette Boulard illusztrálta, tette élvezetessé a kicsik számára.
Vidám és boldog gyermeknapot kívánnak a könyvtárosok!

Szecsődi Tamás Leó: Hamupipőke
https://www.youtube.com/watch?v=48b5i5dbZr8&feature=youtu.be

Nordine Bouguerine: Oroszlán úr sörénye
https://www.youtube.com/watch?v=ygtkNUjKWXo&feature=youtu.be

 

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, „Péntek esti mese” pótló, Péntek esti mesék, Szecsődi Tamás Leó Hamupipőke, Nordine Bouguerine Oroszlán úr sörénye

Kapcsolódó programok

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai (archiválva 2021.07.27.)

„Élő” kapcsolat a könyvtárossal, Irodalmi léleksimogató, Információk tárháza otthonról, "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból, Olvass online!, Heti színes, Aktuális kulturális, A COVID-19 koronavírussal kapcsolatos információk hiteles forrásokból, „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!