„Nyári fedezd fel!” - Magyar Vasúttörténeti Park (archiválva 2020.10.01.)

Alkalmak:
2020. 08. 12., szerda 00:01 - 23:59

„Nyári fedezd fel!”
Magyar Vasúttörténeti Park

2020. 08. 12.

Augusztus hónapban heti 1-2 alkalommal a „Nyári fedezd fel!” sorozat keretében gyönyörű budapesti és belföldi kirándulóhelyeket mutatunk be a könyvtárosok által készített fotókon keresztül. Akinek kedve van, járjon utána! :-)

„Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára …”, nos, ezek a vonatok már nem mennek ki a park területéről, de nagyon érdekes látnivalók gyerekeknek és felnőtteknek is.
A sok felfedezni való közben meg lehet pihenni a szép parkban, ehet és ihat is az ember a helyi kínálatból, például megkóstolható a „Mávos lángos" .
A Magyar Vasúttörténeti Park alapkövét 1999. november 22-én rakták le, 8 hónapnyi időbe telt a projekt megvalósítása és 2000. július 14-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Európa első interaktív vasúti parkja.
A Park 70.000 m2 alapterületen 100-nál több vasúti járművet és vasúti berendezést mutat be a korábbi Északi Fűtőház vontatási telepén, a Tatai út 95. szám alatt.
A Magyar Vasúttörténeti Park a közösségi közlekedésen kívül a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonattal is megközelíthető. Az autóval érkezőket nagy, ingyenes parkoló várja.

„Születésünk pillanatától halálunk percéig életünk egy folyamatos utazás. A táj, az emberek és a vágyaink is változhatnak, miközben a vonat megállíthatatlanul halad tovább. Az élet maga a vonat, nem az állomás.” /Paulo Coelho/


Olvasson többet a Parkról:

Magyar Vasúttörténeti Park honlapja
http://www.vasuttortenetipark.hu/hu

Magyar Vasúttörténeti Park története - Magyar Vasúttörténeti Park honlapja
http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/park_tortenete

360 fokos gömbpanoráma képek - Magyar Vasúttörténeti Park honlapja
http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/cikk/360_fokos_gombpanorama_kepek

Magyar Vasúttörténeti Park - Wikipédia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Vas%C3%BAtt%C3%B6rt%C3%A9neti_Park

Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Magyar Vasúttörténeti Park

Kapcsolódó programok